Hotelbyggeri på Markedspladsen kan blive godkendt onsdag

Lokalplan for Markedspladsen står til at blive endeligt godkendt på byrådsmødet onsdag. Afklaring om busparkering venter

Af
Mette Dolmer Thygesen

Politikerne i Økonomiudvalget var på deres møde i sidste uge enige om at godkende den kommende lokalplan for byggeriet af blandt andet et hotel på den centrale plads Markedspladsen i Hillerød. Hvis byrådet som forventet følger trop på onsdag - kan byggeriet altså snart gå i gang.

"Byrådet flere år tilbage har haft ønske om endnu et hotel i Hillerød, og det er vi på vej til at få nu. Det er glædeligt, og jeg ønsker, at det kommer til at gå godt og blive til gavn for dem, der vil opholde sig i vores by både i kortere og længere tid af gangen. Placeringen er helt fantastisk," siger borgmester Kirsten Jensen (S), som tilføjer, at det har betydet meget for hende, at hotellet ikke forhindrer indblik til og udsyn fra slottet.

Samtidig glæder hun sig over, at Slangerupgade får et løft:

"Vi får mulighed for at mødes og sidde ned og nyde omgivelserne," siger hun.

Afklaring på busparkering

Markedspladsen er som bekendt parkeringsplads for en hel del busser med turister, som besøger Frederiksborg Slot. Og det er endnu ikke besluttet, hvor turistbusserne fremover skal parkere. Kirsten Jensen håber, at den rette løsning findes snart:

"Jeg mener, at vi skal finde en løsning, som er god for museet, slottet og for byen. Slottet både i sig selv og med dets museum er en vældig attraktion for byen. Museet er berømt verden rundt for sin høje kvalitet, ligesom slottet er af meget høj kulturhistorisk betydning. Det elsker vi, som bor i Hillerød. Derfor har vi bedt mennesker med den tilstrækkelige tekniske indsigt fra både kommune, slot og museum finde ud af, hvilke muligheder vi har for god adgang for busser med gæster til slottet og for god parkering til dem, mens gæsterne er på slottet. Det arbejde er endnu ikke færdigt, men det skal nok komme," siger hun.

Publiceret 29 October 2019 05:00