Tirsdag meddelte Simon Emil Ammitzbøll-Bille at han meldte sig ud af Liberal Alliance - og onsdag fulgte tidligere byrådsmedlem i Hillerød Jonathan Schacht Halling Nielsen - som også har været hans særlige rådgiver som minister - efter. Arkivfoto

Tirsdag meddelte Simon Emil Ammitzbøll-Bille at han meldte sig ud af Liberal Alliance - og onsdag fulgte tidligere byrådsmedlem i Hillerød Jonathan Schacht Halling Nielsen - som også har været hans særlige rådgiver som minister - efter. Arkivfoto

Tidligere byrådsmedlem melder sig ud af Liberal Alliance

Jonathan Schacht Halling Nielsen kunne blandt andet ikke forlige sig med partiets kurs, som han mener prioriterer det nationale over det internationale

Af
Mette Dolmer Thygesen

politik Tidligere byrådsmedlem i Hillerød, Jonathan Schacht Halling Nielsen, har nu meldt sig ud af Liberal Alliance.

Det skriver han onsdag morgen på sin Facebook-profil:

"Der er ingen tvivl om, at vores sammenhold om partiets fire mærkesager har været vigtig og har flyttet noget, men man skal også kende mig dårligt for ikke at vide, at jeg sætter demokrati, retssikkerhed og internationalt udsyn meget højt. Derfor har jeg længe ment, at der var dagsordener partiet ikke tog alvorligt nok og ikke gav tydelige liberale svar på. Jeg havde et håb om, at de ville fylde mere på den anden side af et valg. Det står nu lysende klart, at det ikke bliver tilfældet," skriver han og fortsætter:

"I stedet for at være en stærk garant for de ellers historisk succesfulde vestlige værdier er man slået ind på en kurs, det prioriterer det nationale over det internationale og det kollektive over det individuelle. Det, mener jeg, er det, vi har set i forhold til det europæisk samarbejde, debatten om Syrien og statsborgerskaber og tidens noget overgearede muslimforskrækkelse. Det er meninger, man i sin gode ret til at have, men det er ikke mine. Derfor må vejene skilles," lyder det fra Jonathan Schacht Halling Nielsen, som sad i byrådet i Hillerød fra 2013 frem til 2016, hvor han trak sig fra byrådet for at blive særlig rådgiver for daværende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Svær beslutning

Det har ikke været nogen nem beslutning for 40-årige Jonathan Schacht Halling Nielsen at forlade Liberal Alliance, skriver han:

"Igennem 10 år er Liberal Alliance den enkelte ting, der har fyldt mest i mit liv. Jeg har som politisk-juridisk konsulent i partiets sekretariat udviklet politik og plejet parlamentariske interesser, jeg har været kommunalbestyrelsesmedlem i Hillerød og folketingskandidat i Nordsjælland, jeg har siddet i storkredsbestyrelsen og været lokalformand, jeg har været sekretær for vedtægtsudvalget og koordinator på partiets internationale aktiviteter, jeg har repræsenteret Liberal Alliance i KL og senest har jeg tjent som særlig rådgiver. Derfor har det bestemt ikke været nogen nem beslutning at lægge partiet bag mig," skriver han og fortsætter:

"Jeg vil altid være taknemmelig for alle de fantastiske mennesker aktiviteterne i Liberal Alliance har bragt mig i kontakt med – mange er blevet gode venner, og det ændrer min udmeldelse af Liberal Alliance intet ved".

Jonathan Schacht Halling Nielsen begyndte i september nyt job som fagpolitisk chef i DVCA - brancheorganisationen for venture- og kapitalfonde samt business angels.

Publiceret 23 October 2019 10:10