Til Hillerøds første Fællesskabsfestival vil der blandt andet være en virtual reality-rundvisning hos flygtninge i nærområderne i Syrien med Røde Kors. Arkivfoto

Til Hillerøds første Fællesskabsfestival vil der blandt andet være en virtual reality-rundvisning hos flygtninge i nærområderne i Syrien med Røde Kors. Arkivfoto

Fællesskabet hyldes til ny festival i Hillerød

Første Fællesskabsfestival nogensinde byder på både bueskydning, jazz, vafler og virtual reality

Man kan ifølge arrangørerne mærke energien og glæden ved at deltage i noget meningsfuldt sammen med andre, når Hillerøds første Fællesskabsfestival finder sted lørdag 26. oktober klokken 11-15 på Hillerød Bibliotek.

Her inviteres både unge, voksne og ældre til en hyggelig dag i fællesskabets tegn. På festivalen kan man hente inspiration og ideer til, hvor og hvordan man kan være med i aktiviteter og fællesskaber eller sætte gang i nye, der giver mening og glæde for én selv og måske for andre.

Dagen arrangeres i bedste festivalånd med en stribe aktiviteter, musik og mad, der alt sammen inviterer til aktiv deltagelse, samvær og fællesskab.

Kor og bueskydning

På Fællesskabsfestival kan man blandt andet synge i korworkshop eller spænde buen i selskab med bueskytterne. Man kan også planlægge sin juleaften med ”Jul for Alle”, mens man fletter julehjerter.

Vi ved, at en sikker vej til trivsel og livsglæde er at gøre noget meningsfuldt sammen med andre

Der vil være en virtual reality-rundvisning hos flygtninge i nærområderne i Syrien med Røde Kors, og man kan tjekke reparations- og genbrugscafeen, tage et slag UNO eller brætspil eller prøve lykkehjulet, der kan gøre en forskel.

Inspiration

”Ideen er vokset ud af et ønske om at give flere forskellige mennesker mulighed for at deltage og engagere sig i lokale fællesskaber og foreninger i hele kommunen. Fordi vi ved, at en sikker vej til trivsel og livsglæde er at gøre noget meningsfuldt sammen med andre,” udtaler Mogens Kragh Hansen, medlem af Handicaprådet og Danske Handicaporganisationer (DH) Hillerød, der sammen med Frivilligcenter Hillerød og Hillerød Bibliotek er initiativtagere til festivalen.

”Mange unge og ældre finder det svært at finde vej ind i fællesskaber, hvor de kan bidrage med noget,” supplerer Anette Nielsen, centerleder Frivilligcenter Hillerød.

”På den anden side kræver det tid, ressourcer og timing for de lokale foreninger og fællesskaber at nå ud over egne rækker og få informeret og engageret nye medlemmer og interesserede medborgere. Derfor inviterer vi i et bredt samarbejde med lokale foreninger, fællesskaber og kommunale institutioner til Hillerøds første Fællesskabsfestival,” tilføjer hun.

Danske Handicaporganisationers Lokalpulje og Hillerød Kommune har bidraget med økonomisk støtte til et foredrag med René Nielsen: "Halv mand, helt menneske", musik med JazzProm samt muligheden for at byde på lækker mad, friskbagte vafler, kage og kaffe.

Indendørs og udendørs

Man er mere end velkommen til at komme alene, man kan også invitere en ven, nabo eller kollega med og gå på opdagelse i aktiviteter, der både foregår indendørs og uden for biblioteket.

”Vi håber at se en bred gruppe af festivaldeltagere, som har lyst til at gøre noget sammen med andre, som gør dem glade – eller bidrage med noget, der skaber glæde,” lyder det fra arrangørerne.

Mdt

Publiceret 21 October 2019 18:00