Fra 8-vejskorset i Parforcelandskabet i Gribskov kan man med et nyt mobilspil komme med på jagt efter en kronhjort, som det foregik i 1700-tallet. Arkivfoto: Presse

Fra 8-vejskorset i Parforcelandskabet i Gribskov kan man med et nyt mobilspil komme med på jagt efter en kronhjort, som det foregik i 1700-tallet. Arkivfoto: Presse

Prøv et mobilspil på en efterårstur i Gribskov

Naturstyrelsen Nordsjælland tilbyder bl.a. jagt efter kronhjort

En tur i skoven er en oplagt efterårs-idé. Og hvis man gerne vil lære noget nyt imens, så kan man for eksempel prøve et af de nye mobilspil, Naturstyrelsen Nordsjælland har udviklet til Gribskov.

Parforcespillet

Fra 8-vejskorset, et af de centrale punkter i Parforcelandskabet i Gribskov, kan man komme med på jagt efter en kronhjort, som det foregik i 1700-tallet. Med hornsignaler bliver man sat på opgave efter opgave for at komme så tæt på kronhjorten som muligt, for til sidst - måske - at nedlægge byttet.

Efter en times tid i skoven har man både fået motion, frisk luft og forhåbentlig mere viden om parforcejagten.

Parforcelandskabet i Gribskov, Store Dyrehave og Jægersborg Dyrehave- og Hegn blev Unesco Verdensarv for fire år siden og kan lige nu opleves i sine flotteste farver.

Oppermann-mysteriet

Man kan også tage til Eghjorten - legepladsen i Gribskovs sydlige ende med de mange muligheder. Nu er der én mere.

Med mobilen kan man være med til at hjælpe videnskaben ved at skaffe professor Adolf Oppermanns forsvundne bog tilbage med alle hans forskningsresultater.

Oppermann forskede i træers genetik blandt andet på Eghjorten, der dengang hed Egelund Planteskole, og hvor han havde et lille kontor. Spillet startes netop ved Oppermanns kontor.

Tisvilde Hegn

Vil man hellere ud og gå en lang tur i skoven i løbet af efteråret, så kan man også prøve den nye mobile guide til Tisvilde Hegn og Melby Overdrev.

Den starter ved P-pladsen ved Asserbo Slotsruin og viser rundt til forskellige spændende kultur- og naturområder, hvor man får en kort speaket historie.

Hent app'en Useeum

Både spil og guide hentes i app'en Useeum, som kan hentes i Appstore eller Playbutik.

Da dækningen er svag i skoven, er det bedst at downloade appen hjemmefra.

Luk også gerne spillet eller guiden op derhjemme, så er den hurtigere at få fat i, når man står parat til turen uden i skoven, lyder rådet fra Naturstyrelsen Nordsjælland.

jesl

Publiceret 18 October 2019 06:00