75-årige Kirsten Hansen har været ansat i SuperBrugsen i Ullerød siden 2003. Og hun går ikke på pension foreløbig, hvis hun selv kan bestemme. Foto: Martin Warming

75-årige Kirsten Hansen har været ansat i SuperBrugsen i Ullerød siden 2003. Og hun går ikke på pension foreløbig, hvis hun selv kan bestemme. Foto: Martin Warming

75-årige Kirsten siger nej tak til pension: "Jeg kan jo ikke bare sidde og glo"

75-årige Kirsten arbejde stadig tre dage om ugen, og hun har absolut ingen planer om at gå på pension. "Der skal ske noget," siger hun

Af
Martin Warming

Kirsten Hansen har været på arbejdsmarkedet, siden hun var 15 år. I dag er hun 75 år, og hun har absolut ingen planer om at gå på pension.

Kirsten Hansen har været 'kassedame' i SuperBrugsen i Ullerød siden 2003. Før hun blev ansat i den lokale SuperBrugsen på Frederiksværksgade, arbejdede hun blandt andet i et engrosfirma i Hillerød i 29 år, men da det blev overtaget af en fransk firma, blev hun fyret, fortæller hun.

"De ville ikke have kvinder ansat, så alle kvinderne blev fyret. Så søgte jeg 80 forskellige jobs, men fik afslag alle steder, fordi de mente, at jeg var for gammel. Jeg var 59 år på det tidspunkt, så jeg syntes jo selv, at jeg havde masser af gode år tilbage på arbejdsmarkedet," fortæller Kirsten.

Det var først, da hun søgte et job hos den daværende uddeler i SuperBrugsen i Ullerød, Frede Leiholm, at Kirsten Hansen havde heldet med sig.

"Frede Leiholm ville godt have voksne mennesker i kassen, og så blev jeg ansat. Og så har jeg været her siden, og jeg er rigtig glad for mit arbejde. For det første har jeg nogle søde kolleger, og så kommer der så mange søde kunder. Jeg kender jo efterhånden rigtig mange af dem, og så hilser man lige på hinanden og hører, hvordan det går. Det sociale ved arbejdet betyder rigtig meget for mig," siger Kirsten Hansen, der kunne have valgt at gå på pension for mange år siden.

Men det kommer ikke til at ske foreløbig, hvis hun selv kan bestemme.

"Jeg har et barnebarn på 31 år, der forleden sagde til mig, at jeg dør, hvis jeg holder op med arbejde. Og det tror jeg faktisk, at hun har ret i. Jeg egner mig slet ikke til at gå hjemme. Mandag, onsdag og fredag er jeg her i butikken, og tirsdag, torsdag og lørdag går jeg til fitness. Jeg skal lave noget. Der skal ske noget. Jeg kan jo ikke bare sidde og glo", lyder det fra Kirsten Hansen.

Et unikum

Kirsten arbejder stadig tre dage om ugen og møder troligt ind klokken 6.30 for at være i god tid, til butikken åbner klokken 7, og de første morgenfriske kunder skal foretage deres indkøb.

Og hun har altid et smil på læben, fortæller Kirstens chef, uddeler Thomas Schaldemose.

"Kirsten er et unikum for vores butik, og selv om hun er blevet lidt ældre, siden vores samarbejde startede for mange år tilbage, så yder hun stadig en indsats, som er guld værd. Jeg har aldrig før haft en medarbejder, som stadig er på arbejdsmarkedet i en alder af 75 år, og det bevidner lidt om, hvor særlig hun er," siger Thomas Schaldemose.

Stabil og aldrig syg

Selv om Kirsten er ved at være en ældre kvinde, så har hun slet ingen problemer med at følge med udviklingen.

"Jeg er imponeret over, hvordan hun tager den IT-udvikling til sig, som butikken hele tiden gennemgår. At sidde i kassen i dag er langt mere krævende end for bare fem-ti år siden. Der er kommet Mobile Pay, trådløst dankort og app-betaling, men det tager hun bare til sig, og hun har slet ingen problemer med det," siger Thomas Schaldemose.

"Hun er 100 procent stabil og aldrig syg - hvilket er utroligt vigtigt, da der fra klokken 7 til 8 ikke er andre til at passe kassen end hende. Derfor ville vi have problemer med at få betjent kunderne, indtil næste kassehold møder ind. På vores travleste dage op til påske og jul er hun den medarbejder i butikken, der kan betjene flest kunder og hurtigst få dem igennem kassen, så der ikke bliver for lange køer. Det er virkelig vigtigt, så der ikke opstår unødig ventetid," lyder det fra den begejstrede uddeler, der håber, at Kirsten Hansen bliver mange år endnu.

"Jeg har sagt til Thomas, at den dag jeg går hjem og har ondt i armene og ryggen, så holder jeg op. Men det har jeg heldigvis ikke endnu," tilføjer Kirsten.

"Så længe Kirsten har det godt, kan følge med udviklingen og i øvrigt kan lide sit arbejde, så er der en plads til hende her i butikken. Vi har heldigvis ikke aftalt en stopdato for, hvornår hun går på pension, og derfor håber jeg, at hun bliver ved i mange år endnu. Den dag, hun pludselig griber fat i mig, fordi hun vil stoppe, bliver underlig, og jeg har allerede tænkt mig at tilbyde hende et job som løsarbejder uden faste timer, så hun stadigvæk vil være en del af butikken og bidrage med alt det positive, som hun gør," slutter Thomas Schaldemose.

Publiceret 16 October 2019 07:00