I efterårsferien tager bl.a. 11.000 forældre og værger i Hillerød Kommune afsked med ForældreIntra og går over til det nye Aula. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

I efterårsferien tager bl.a. 11.000 forældre og værger i Hillerød Kommune afsked med ForældreIntra og går over til det nye Aula. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Nyt it-system: Over 17.000 i Hillerød skal væk fra ForældreIntra

Medarbejdere, elever og forældre til skolebørn skal i efterårsferien gå over til det nye it-system Aula

Af
Mette Dolmer Thygesen

1.050 medarbejdere, 5.700 elever og 11.000 forældre og værger i Hillerød Kommune skal i efterårsferien vinke farvel den udskældte kommunikationsplatform SkoleIntra og gå over til det nye system Aula.

Aula er udviklet af kommunernes it-fællesskab Kombit og kommer til at få mere end to millioner brugere. I Hillerød Kommune glæder skolechef Hanne Frederiksen sig til, at skolerne tager løsningen i brug:

”Vi har forberedt udrulningen af Aula gennem mange måneder, så det bliver rigtig spændende at se det blive taget i brug. Både af lærerne og det pædagogiske personale, der skal bruge Aula som et arbejdsredskab, men også af forældrene, der skal kunne følge med i børnenes hverdag og hurtigt få et overblik over deres børns aktiviteter," siger hun.

I Hillerød Kommune har de forberedt udrulningen af Aula ved at gennemgå de administrative systemer, da de føder data ind i Aula. Derudover har de haft et stort fokus på at få lært medarbejderne på skolerne de forskellige platforme, og kommunen har afholdt Aula-superbrugerkurser for alle skoler. Der er cirka 50 superbrugere, der har en rolle i at hjælpe kolleger på deres egne skole med at komme godt i gang med Aula. Herudover arbejder kommunens Aula-administrator tæt sammen med skolernes sekretærer omkring korrekt opsætning af Aula.

Kommuner udskyder

Målet med Aula er at skabe en kommunikationsplatform, der understøtter et godt og konstruktivt skole-hjem-samarbejde samt letter hverdagens kommunikation. Der er dog nogle kommuner i landet, som har valgt udskyde brugen af Aula til nytår på grund af frygt for datasikkerheden og bøvl med en række funktioner.

Men i Hillerød udskyder de ikke Aula, fortæller skolechef Hanne Frederiksen:

"I Hillerød Kommune har vi fulgt de generelle anvisninger fra Kombit om, at Aula er klar til ibrugtagning i uge 43. Det er ligeledes vores vurdering, at Aula kommer til at kunne levere på dets primære formål: at sikre en god kommunikation imellem skole og hjem fra lanceringstidspunkt".

Hun er bekendt med, at otte kommuner vælger at udskyde Aula - men det gælder ikke de seks nordsjællandske kommuner, som Hillerød har arbejdet tæt sammen med om Aula:

"Ingen af disse kommuner udskyder ibrugtagning af Aula. Desuden er vi også orienteret om, at udskyder man Aula, vil dette medføre en betragtelig ekstraregning. Dette har vi ikke kalkuleret med i vores budget til implementering af Aula," siger hun til Hillerød Posten.

Aula lanceres på alle landets folkeskoler i uge 43, og i 2020 bliver løsningen taget i brug i dagtilbud.

Publiceret 15 October 2019 17:00