Arkivfoto

Arkivfoto

Hjertestarterdag på Hillerød Station

På Hillerød Station står instruktører fra Hjerteforeningen klar til at vise, hvordan man yder genoplivning og bruger en hjertestarter

Sundhed Der er hjertestarterdag for alle i efterårsferien på Hillerød Station.

Dagen bliver afholdt 16. oktober og her har børn og voksne mulighed for at blive klar til at redde liv, hvis de bliver vidne til et hjertestop. På Hillerød Station står instruktører fra Hjerteforeningen klar til at vise, hvordan man yder genoplivning og bruger en hjertestarter.

Instruktørerne viser, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt til en person, som er faldet om med hjertestop. Man kan afprøve sine færdigheder på en genoplivningsdukke og alle kan være med – børn kan yde genoplivning fra cirka 12-årsalderen og alle kan ringe 1-1-2. Det sker alt sammen 16. oktober klokken 14 til 16.

Instruktørerne er klar til at fortælle om gode redskaber, som er med til at redde liv, eksempelvis landets førstehjælperordninger, ligesom man kan teste sin viden om genoplivning i årets quiz.

"Vi står klar til at møde hillerødder og glæder os til at snakke med dem om genoplivning. Ved at kigge forbi Hjertestarterdagen kan man på kort tid blive forberedt til at handle hurtigt, hvis uheldet skulle være ude. Alle kan blive ramt af hjertestop og alle kan blive vidne til hjertestop. Derfor er det så vigtigt, at endnu flere danskere bliver klar til at hjælpe. Når man ringer 1-1-2 ved hjertestop bliver man guidet til at give hjertemassage og kunstigt åndedræt – og det er lettere, hvis man har øvet sig et par gange før. Det hjælper vi med til Hjertestarterdagen," udtaler Lil Quist, formand for hjerteforeningen Hillerød, i en pressemeddelelse.

Der er sket flotte fremskridt i Danmark i løbet af de sidste årtier og flere overlever hjertestop. I Danmark falder omkring 4.000 personer hvert år om med hjertestop uden for hospital, svarende til ca. 11 personer om dagen. I 68% af tilfældene træder vidner til med genoplivning, hvilket er en tredobling i forhold til i 2001. Samtidig ved vi, at tre ud af fire hjertestop sker i private hjem. Det er derfor vigtigt at kunne træde til hurtigt for at redde sine nærmeste, da chancen for at overleve forøges markant, hvis der bliver givet hjertemassage og kunstigt åndedræt indenfor de første minutter.

Publiceret 14 October 2019 06:00