Lotte Petri er klar med ny krimiserie. Arkivfoto: Mdt

Lotte Petri er klar med ny krimiserie. Arkivfoto: Mdt

Lotte Petri klar med ny krimi

Lotte Petris nye krimi 'Tandsamleren' er udkommet

bøger Den lokale forfatter Lotte Petri er klar med den nye krimi 'Tandsamleren', som udkom 1. oktober.

Lotte Petri er vokset op i en embedsbolig på Avnstrup Plejehospital under Sct. Hans, hvor hendes far var psykiater og overlæge for stedets patienter. Det er blandt andet her, hun har hentet inspiration til sin nye krimi.

'Tandsamleren' er første bind i Lotte Petris krimiserie 'Blodengel' om efterforsker og psykolog Sofie Engell. I krimien finder en mand et skeletteret lig, der har ligget begravet i årtier, lidt uden for Roskilde . Alle tænderne er fjernet, og en sten er presset ind i munden. Sofie Engell, som for nylig er flyttet til et ensomt område ved fjorden, bliver sat på sagen.

Tidligere marketingchef

Lotte Petri (1968) har gennem adskillige år gjort karriere som marketingchef i Dansk Erhverv, før hun besluttede sig for at skrive krimier. Hun debuterede i foråret 2009 med krimien 'Den 5. Plage', der handler om et planlagt biologisk terrorangreb med miltbrandbakterier mod København. Den blev hun indstillet til Danske Banks Debutantpris for.

I 2011 udkom efterfølgeren "Vand til Blod" og "Sort Død" udkom i 2014. Nummer fire i serien, 'Hvidt Snit'.

Lotte Petri er har været medlem af Hovedbestyrelsen i Dansk Forfatterforening og er bestyrelsesmedlem i Det Danske Kriminalakademi.

Lyt til 2'eren

'Blodengel - Tandsamleren', som altså er nummer et i serien, udkom i første omgang eksklusivt på streamingtjenesten Mofibo som lydbog. En del læsere vil hellere have en papirbog, og derfor er den nu også udkommet som papirbog. Lotte Petri har allerede skrevet bind to, 'Blodengel - Åndemaneren'. Den kan man lytte til på Mofibo. Hvis man gerne vil have en papirbog, må man i stedet vente til foråret 2020, hvor den udkommer på papir.

Mdt

Publiceret 10 October 2019 05:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr