Allerød Gymnasium bød på en rotur.

Allerød Gymnasium bød på en rotur.

8.000 unge fandt vej i uddannelsesjunglen

Unge hørte mere om uddannelser - også en butik var for første gang med på uddannelsesmesse i Frederiksborgcentret

Flere end 100 gymnasier, højskoler, erhvervsskoler, produktionsskoler, 10. klasser, efterskoler, sprogrejser og specialskoler plus en enkelt butik fra hele landet fik onsdag-torsdag i sidste uge besøg af 8.000 elever fra 8. klasserne i hele Nordsjælland.

Det skete til den årlige uddannelsesmesse i Frederiksborgcentret, hvor elever og forældre kunne få hjælp til at finde rundt i uddannelsesjunglen, og det er både elever og lærere, de besøgende kunne snakke med på standene.

Uddannelsesområdet har ændret sig eksplosivt de senere år, og der er rigtig mange uddannelser at vælge mellem. For eleverne i 8. klasserne er overblikket ekstra vigtigt: De skal nemlig senest 1. december give et foreløbigt valg af uddannelse.

Bilka var med

For første gang var en butik med på Uddannelsesmessen, som har eksisteret siden siden 1998, nemlig Bilka, som blandt andre var repræsenteret af sektionschef Maria Munkholm Seidler fra Bilka i Hillerød. Hun er personalechef og vant til at komme med oplæg på skoler, så da hun fik mulighed for at være med på Uddannelsesmessen i FrederiksborgCentret, slog hun til:

"Vi kan tilbyde erhvervspraktik, job efter skoletid og elevuddannelser. Og så fik vi snakket med rigtig mange skoler om at komme ud og fortælle om vore uddannelser. Det er første gang, vi er på en uddannelsesmesse, og det har været rigtig, rigtig godt," fortæller hun i en pressemeddelelse.

Publiceret 09 October 2019 16:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr