På biblioteket fortæller ny udstilling om det affald, der bliver kastet i naturen. Pressefoto

På biblioteket fortæller ny udstilling om det affald, der bliver kastet i naturen. Pressefoto

Færre skal smide deres affald i naturen

Ny kampagne og udstilling skal sætte fokus på det affald, som bliver smidt i vores natur og by

Mængden af affald i naturen og i byerne skal ned. Derfor har Hillerød Kommune sat gang i en indsats og kampagne målrettet henkastet affald i natur og by. Det vil sige det affald, der af den ene eller anden årsag ikke rammer skraldespanden.

Kampagnen vil bære hovedbudskabet ”Hold vores by ren”. Til det formål er der udviklet et nyt kampagnelogo, som mange mennesker forhåbentligt vil få at se rundt omkring og tage til sig, ligesom der netop nu sat en udstilling op for børn på Hillerød Bibliotek, som alle er velkomne til at komme at opleve.

”Kampagnen og indsatserne skal være et supplement til de andre gode tiltag, som allerede sker rundt omkring fra foreninger og frivillige, der også sætter fokus på emnet. Den skal være med til at synliggøre behovet for, at vi alle sammen tænker os bedre om, for mængden af affald, der bliver smidt, er uacceptabel", udtaler Louise Colding Sørensen (S), som formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget, i en pressemeddelelse.

Skrald i skraldespanden

Kampagnen har bl.a. til formål at oplyse om, hvorfor affald ikke skal ende i naturen, og hvorfor det i stedet bør ende i skraldespanden.

”Vi håber, at vi med kampagnen får sat fokus på affald som en ressource, og at der skal smides mindre affald i vores byer, for det havner i vores natur. Vi er alle nødt til at tage ansvar for vores eget affald. Det er vigtigt at passe godt på vores fælles natur og bymiljøer, for her hører affald ikke hjemme", udtaler Louise Colding Sørensen.

Udstilling på Hillerød Bibliotek

Allerede nu og frem til efterårsferien vil børn kunne stifte bekendtskab med skraldeheltene Victor og Victoria på Hillerød Bibliotek. Her kan børnene tegne, føle og gætte på de materialer affald er lavet af, lære om hvor lang tid affald er om at forsvinde i naturen og ikke mindst lære den ædle kunst at sortere affald.

Og snart vil nogle af kommunens skraldespande blive prydet med nye skilte og slogans, som blandt andet er blevet til i samarbejde med borgerne, der er kommet med forslag til teksterne. Det er for eksempel: 'Det er mig, der tager skraldet', 'Hold vores by ren. Tak for hjælpen' og 'Er du god til at ramme, så får miljøet ikke en skramme'.

Mdt

Publiceret 03 October 2019 06:00