På Frederiksborg Gymnasium og HF har tre piger sørget for, at alle på gymnasiet har fået tilbuddet om at melde sig som indsamlere. Pressefoto

På Frederiksborg Gymnasium og HF har tre piger sørget for, at alle på gymnasiet har fået tilbuddet om at melde sig som indsamlere. Pressefoto

Elever hverver indsamlere til Røde Kors i frokostpausen

Røde Kors har brug for flere indsamlere til landsindsamlingen på søndag. Blandt andet på Frederiksborg Gymnasium og HF har elever arbejdet på højtryk de sidste par uger for at få unge indsamlere

Når Røde Kors på søndag 6. oktober samler ind, er særligt de unge på tilmeldingslisten. På Frederiksborg Gymnasium og HF har tre piger nemlig sørget for, at alle på gymnasiet har fået tilbuddet om at melde sig som indsamlere:

"Vi har sat en stand op nede i kantinen med plakater, hvor vi sidder i frikvarteret for at få folk til at melde sig. Der har bare været så god feedback på vores aktiviteter. Vi har allerede 36 tilmeldte,” fortæller Ella Kejser Lousky, som er en af gymnasieambassadørerne og med for andet år i træk., i en pressemeddelelse.

Gymnasieambassadørerne har også lavet kampagnevideoer, som er blevet vist til morgensamling, og de har selv skaffet sponsorater. Butikken Slikmix er blandt andet gået med til at sponsorere fire kilo slik og chokoladebarer, som pigerne bruger til konkurrencer for indsamlerne.

Folk uden et hjem

I år samler Røde Kors ind til folk uden et hjem. En del af pengene fra indsamlingen vil blandt andet gå til de mange familier i Yemen, der ikke har råd til mad og medicin. Nogle af de indsamlede penge vil også nå familier i Mozambique, hvis hjem er blevet skyllet væk efter den voldsomme cyklon Idai, og oversvømmelserne der fulgte. Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til sygdomsramte hjemløse, så de ikke bliver udskrevet til gaden, og voldsudsatte kvinder, der har været på krisecenter.

De øvrige borgere i Hillerød kan også nå at melde sig som indsamlere.

"At samle ind kan for eksempel bruges til at tage en god ven under armen og blive opdaterede på hinandens liv undervejs. Eller til at tage børnene med og give dem perspektiv på verden," skriver Røde Kors i pressemeddelelsen. Indsamlingslederen i Hillerød Franziska Birkved har selv sine drenge med for tredje gang:

”Det er en særdeles positiv oplevelse at samle ind med børnene. Det var noget grænseoverskridende for dem at ringe på hos fremmede i starten, men efterhånden fandt de ud af, at folk er søde og tager god imod os. Det er fantastisk at få lov til at opleve den store hjælpsomhed, der findes i Hillerød,” udtaler hun.

En indsamler samler typisk 1.000 kroner ind, og for de penge kan Røde Kors for eksempel give seks måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn, 365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød eller mad til en hel familie i fire måneder.

Meld dig som indsamler hos Røde Kors i Hillerød på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000.

Vær med til at samle ind for Røde Kors på søndag. Pressefoto

Vær med til at samle ind for Røde Kors på søndag. Pressefoto

Publiceret 29 September 2019 19:00