Omkring 8.000 unge - og deres forældre - kan få tips til, hvilken uddannelse de skal vælge til uddannelsesmessen i Frederiksborgcentret 2. og 3. oktober. Arkivfoto: Presse

Omkring 8.000 unge - og deres forældre - kan få tips til, hvilken uddannelse de skal vælge til uddannelsesmessen i Frederiksborgcentret 2. og 3. oktober. Arkivfoto: Presse

Stor uddannelsesmesse i Hillerød

8.000 unge fra hele Nordsjælland mødes på Uddannelsesmessen i Hillerød 2.-3. oktober

uddannelse Tusindvis af unge i 8. klasse skal om kort tid indikere hvilken uddannelsesvej, de vil tage. Men med uendelig mange muligheder er det noget af en uddannelsesjungle. Men omkring 8.000 unge får nu en bedre mulighed for at vælge, når de onsdag-torsdag 2.-3. oktober med busser køres fra hele Nordsjælland til Uddannelsesmessen i FrederiksborgCentret i Hillerød.

"De skaber sig et overblik over mulighederne og får et indtryk af, hvad de forskellige uddannelsessteder kan tilbyde. Og både lærere og elever er tilstede, så de kan få en forsmag på, hvad det går ud på," siger UU-vejleder Torben Granat fra Helsingør Kommune.

Helsingør er én af de mange kommuner som sender 8. klasserne til Hillerød, og Torben Granat siger, at det giver rigtig god mening, fordi de unge senest 1. december skal give et foreløbigt valg af uddannelse. Han fremhæver også værdien af, at der onsdag aften er et arrangement, hvor forældrene - og andre interesserede - kan deltage og besøge standene samt høre på indlæg:

"Ofte føler forældrene sig sat af, fordi uddannelsesområdet har udviklet sig eksplosivt siden de gik i skole. De har derfor svært ved at finde rundt i de mange muligheder," bemærker Torben Granat.

FrederiksborgCentret har stået for Uddannelsesmessen siden 1998, og hér har gymnasier, højskoler, erhvervsskoler, produktionsskoler, 10. klasser, efterskoler, sprogrejser og specialskoler fra hele landet mulighed for at fortælle om sig selv.

Uddannelsesmessen har åbent onsdag kl. 8.30-15 og 16-20, og om torsdagen klokken 8.30-15. Der er gratis adgang.

Mdt

Publiceret 28 September 2019 09:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr