Børn, der har været indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler, bliver nu tilbudt en gratis tur i Tivoli. foto: Lasse Salling

Børn, der har været indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler, bliver nu tilbudt en gratis tur i Tivoli. foto: Lasse Salling Lasse Salling

Et plaster på såret: Indlagte børn kommer gratis i Tivoli

Børn, der har været indlagt, kan nu skifte patientarmbåndet ud med et turpas, når de bliver udskrevet

Børn, som er indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler - altså eksempelvis hospitalet i Hillerød - kan nu se frem til at kunne bytte patientarmbåndet ud med et turpas og entré til Tivoli, når de er blevet udskrevet fra hospitalet.

Region Hovedstaden og den gamle forlystelsespark i København har lavet en aftale, der betyder, at børn, der har været indlagt, bliver tilbudt turpas og entré til Tivoli efter udskrivelsen fra hospitalet.

”For børn er det ofte en voldsom oplevelse at være indlagt på hospitalet og måske skulle opereres. Derfor er det vigtigt, at børnene og deres familier møder et menneskeligt sundhedsvæsen, hvor der er overskud til at vise omsorg og indgyde håb. Derfor er vi meget glade for, at Tivoli har valgt at donere Tivoli-ture til indlagte børn, så vi sammen kan tilbyde børnene og deres familie noget rart at se frem til på den anden side af sygdomsforløbet,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

En del af fortællingen

Tivolis direktør Lars Liebst er også glad for at Tivoli vil kunne gøre en positiv forskel for de indlagte børn.

”Tivoli har en lang tradition for at glæde børn, der for eksempel er ramt af sygdom, med et tivolibesøg. Har man prøvet at være indlagt på et hospital som barn, så ved man godt, at man hellere ville have været med mor og far hjem end at skulle blive på hospitalet. Derfor tror vi på, at hvis et tivolibesøg bliver en del af fortællingen, når barnet får sit hospitalsbånd om håndleddet, så vil det styrke optimismen og troen på, at man snart bliver rask," siger direktøren i pressemeddelelsen.

Og det gør en stor forskel ude på afdelingerne, at børnene har noget at se frem til, fortæller afdelingssygeplejerske på Nordsjællands Hospital, Annelise Bertelsen, som er en af dem, som kommer til at dele turpas og entré ud til børnene:

"En 'gave' af en sådan karakter, kan give positive oplevelser og sprede glæde efter et hospitalsophold. Vi glæder os til at se børnene blive overraskede og glade når vi udleverer indgangsbilletter og et turpas,” siger Annelise Bertelsen.

Tivoli tilbyder entré og turpas til børn mellem 5 og 13 år, der har været indlagt mindst én nat., og der følger også entré med til en medfølgende voksen.

mw

Publiceret 26 September 2019 06:00