Forsker på hospitalet i Hillerød Birger Thorsteinsson takker af. Pressefoto

Forsker på hospitalet i Hillerød Birger Thorsteinsson takker af. Pressefoto

Professor Birger Thorsteinsson takker af

Interesserede får en gennemgang af årtiers diabetesforskning, når der holdes afskedssymposium for en af de tunge forskerprofiler inden for diabetesforskning.

Birger Thorsteinsson har gennem mange år været blandt Danmarks førende forskere inden for diabetes og hypoglykæmi (lavt blodsukker). Den 1. oktober går han på pension fra sin stilling på Nordsjællands Hospital og efterlader ifølge en pressemeddelelse fra hospitalet "et blivende aftryk på diabetesforskningen, forskerkollegaer og diabetesbehandlingen af patienter lokalt i Nordsjælland".

"Det er stor kapacitet, vi siger farvel til. Sideløbende med sin egen forskerkarriere har Birger i årtier været en drivende kraft i udviklingen af hospitalets forskningsprofil, og det er et stærkt forskningsmiljø, Birger har været med til at skabe, og som vi er meget taknemmelige for på hospitalet," udtaler hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth i meddelelsen.

Birger Thorsteinssons studier har fokuseret på kliniske og eksperimentelle undersøgelser af hypoglykæmi hos patienter med type 1 diabetes og insulinbehandlede patienter med type 2 diabetes med det formål at forstå mekanismerne i udviklingen af svær hypoglykæmi.

I 1990 skrev Birger Thorsteinsson sin doktordisputats om insulinkinetik. Dengang var de risici, der er forbundet med hypoglykæmi, et nyt forskningsemne. Han blev i 2009 klinisk professor ved Københavns Universitet.

Fredag den 27. september afholdes der afskedssymposium på Nordsjællands Hospital. Her vil tidligere ph.d.-studerende og kliniske assistenter tager tilhørerne med på en tour de force gennem Birger Thorsteinssons forskning og arbejde gennem de seneste tyve år. Afskedssymposium finder sted kl. 14.00-15.30 i auditoriet i Hillerød.

Om Birger Thorsteinsson (69)

  • Professor, overlæge, dr med., Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling, Nordsjællands Hospital og Københavns Universitet
  • 1976 Lægevidenskabelig embedseksamen, Københavns Universitet
  • 1990 Speciallæge i intern medicin
  • 1990 Medicinsk doktorgrad
  • 1993 Speciallæge i medicinsk endokrinologi
  • 2009 Klinisk professor v. Københavns Universitet

Publiceret 20 September 2019 11:32

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr