Mindst 500 mænd deltager lørdag den 28. september i Xtreme Mandehørm, der starter og slutter på Hillerød Stadion. Pressefoto

Mindst 500 mænd deltager lørdag den 28. september i Xtreme Mandehørm, der starter og slutter på Hillerød Stadion. Pressefoto

2 x mudderløb klar til at tage imod 5.000 ben

500 mænd og 2.000 kvinder kan godt forberede sig på at blive møgbeskidte

Den sidste weekend i september er der endnu et stort løbeevent i Hillerød. Der er faktisk tale om to store løbeevents.

Lørdag eftermiddag løbes 'Extreme Mandehørm' og om søndagen 'Ladies Mud Race'. Og som navnene antyder, så er det to løb med to forskellige målgrupper – nemlig alfahanner (herrer) om lørdagen og ladies (kvinder) om søndagen.

Nyt start- og målområde

I løbets levetid i Hillerød har der altid været start og opløb på selve stadion på Hillerød Stadion, men da der i år ikke er opsat et stort festtelt på grusbanen, har arrangørerne besluttet at flytte start og mål samt ophold til grusbanen.

"Hermed opnår vi en mere intim stemning, om end der sikkert bliver trængsel på området. Samtidig er der mere at se på, da vi laver et indløb med syv til otte spændende forhindringer på området, inden løberne når i mål," siger løbsleder Peder Bisgaard.

50 forhindringer

Cirka 500 mænd er klar til start lørdag klokken 14 fra grusbanen på Hillerød Stadion, og foran dem venter cirka 10 kilometer med cirka 50 forhindringer af forskellig karakter – både naturens egne i form af stejle skrænter, mudderhuller og søer, men også opsatte stilladsforhindringer og andre spændende ting gør, at der venter deltagerne en sjov men også udfordrende oplevelse, garanterer rutechef Christian Friis.

"Sommeren har været ideel for os med 'monsterregn', så kan vi garantere for, at ingen kommer tørskoet hjem, og hvor ikke mindst 'den grønlandske jacuzzi' altid er spændende at forcere," siger Christian Friis med et glimt i øjet.

Kvindernes løb er allerede udsolgt, men der er stadig plads til flere mænd, lyder det fra arrangørerne. Pressefoto

Kvindernes løb er allerede udsolgt, men der er stadig plads til flere mænd, lyder det fra arrangørerne. Pressefoto

For kvindernes vedkommende er der lidt mindre plads, og der kan forventes mere ventetid ved forhindringerne, da tilmeldingen har rundet 2.000 deltagere, hvilket er 500 flere end sidste år, og dermed kan arrangørerne melde alt udsolgt.

Mange deltog ikke i løbet sidste år og er med for første gang, og på løbets Facebook-side kan man læse om mange bekymrede kvinder, da mange reelt ikke ved, hvad de har meldt sig til. Men bare rolig, siger sportschef Dorte Dahl, der som eliteløber har været ruten igennem og garanterer, at alle kan komme igennem – for der er en 'bagdør' ved de sværeste forhindringer.

Nyt koncept nødvendigt

Mændene får som udgangspunkt denne gang ikke nogen fest bagefter, men for en lille lukket skare – XIP-gruppen – vil der være fest og koncert i klubhuset på Hillerød Stadion med 'husorkestret' Kings of Rock – også kaldet Danmarks bedste rock-kopiband.

Der er fri adgang til stadion og skoven, og vil man se de mange deltagere forcere de spændende forhindringer – mange i kreative kostumer - kan det anbefales at indfinde sig enten ved Teglgården, ved spejdercenter Frydenborg eller på Hillerød Stadion.

Kvindernes løb er udsolgt, men der er stadig plads til friske alfahanner i Xtreme Mandehørm, hvor man kan vælge enten som Run Only deltager (kun løb) eller som XIP deltager (fest, mad, fri øl og koncert).

Tilmelding kan ske på https://www.sportstiming.dk/event/5985.

mw

Publiceret 19 September 2019 06:00