Ny parkeringsanalyse skal i oktober se på, hvor vi parkerer i Hillerød, og hvor der er ledige pladser. Arkivfoto: Mdt

Ny parkeringsanalyse skal i oktober se på, hvor vi parkerer i Hillerød, og hvor der er ledige pladser. Arkivfoto: Mdt

Nye parkeringsideer skal undersøges

Ny parkeringsanalyse skal kaste lys på, hvor folk parkerer i Hillerød - og nye ideer til, hvor bilisterne kan parkere i Hillerød er kommet på bordet

Af
Mette Dolmer Thygesen

Hvor parkerer medarbejdere, som arbejder i Hillerød bymidte? Hvor er der ledige pladser? Og hvad er konsekvenserne af, at den gratis grusparkeringsplads bag Hillerød Bibliotek lukker - og at byggeriet på p-pladserne på Markedspladsen går i gang?

Det skal en kommende kommende analyse, som skal gennemføres i oktober, kaste lys på.

Det var politikerne i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, som på deres møde 4. september igen havde parkeringsforholdene i Hillerød til debat og besluttede at få udarbejdet analysen. Beslutningen kom ovenpå, at både byrådsmedlemmerne og medlemmer af Hillerød Byforum havde mødtes til en times brainstorm omkring parkeringsudfordringerne, fortæller formand Dan Riise fra Venstre:

Vi vil jo være helt sikre på, at vi træffer nogle beslutninger, som hviler på korrekte og nye data

"Det var et rigtig godt møde, hvor vi havde gruppearbejde omkring fire borde, og der kom en helt masse forslag og ideer frem. Nu skal vi arbejde videre med alle ideer, og vi skal have lavet en ny kapacitetsanalyse, som er direkte sammenlignelig med den, vi fik lavet i oktober 2016".

Svært at finde nye steder

Politikerne har tidligere været præsenteret for adskillige ideer til, hvor kommunen kan etablere nye gratis p-pladser, men de har haft svært ved at finde egnede placeringer. Senest kom et forslag frem om at etablere p-pladser på fårefolden ved Herredsvejen, men det blev der ikke et politisk flertal for.

Seneste parkeringsanalyse i 2016 pegede på, at der er nok parkeringspladser i Hillerød, men at mange af dem ligger for langt fra bymidten til, at folk bruger dem. Desuden er der mange p-pladser, som kun få kender til - blandt andet ved Dansk Bank og Sosu-uddannelsen ved Munkeengen.

ABT-udvalget vil altså vente med at beslutte noget om parkeringsforholdene i Hillerød by:

"Vi vil jo være helt sikre på, at vi træffer nogle beslutninger, som hviler på korrekte og nye data. En analyse, som er lavet i august, vil ikke give et retvisende billede, fordi flere vælger at tage cyklen til byen på det tidspunkt af året, og nogle holder måske stadig ferie. Så analysen skal laves i oktober måned," siger Dan Riise.

Kommende station

Analysen skal også pege på, hvordan parkeringsproblematikken er frem til 2021, hvor den nye station Favrholm åbner syd for Hillerød.

"Der kommer 450 nye p-pladser, som vi forventer mange af dem, som kører med toget, vil bruge. Så vil færre køre deres bil til Hillerød for at parkere, når de skal med toget," siger Dan Riise.

Udskyder p-pladser i Slotsgade

Udvalget besluttede ved samme lejlighed at udsætte at etablere lommer til korttidsparkering i Slotsgade mellem Slangerupgade og Fisketorvet, altså i den ende af Slotsgade hvor der ikke er gågade. Det skyldes, at Hillerød Forsyning skal i gang med et større kloakeringsarbejde i Slotsgade.

"Vi vil ikke lave parkeringspladser for en million kroner, og så kommer Hillerød Forsyning og graver det hele op igen," siger Dan Riise.

Publiceret 17 September 2019 05:00