Når Hillerøds store stortalent Alex Vang Christensen løber i Odense på søndag, er det ambitionen at tage seks danske rekorder. Pressefoto

Når Hillerøds store stortalent Alex Vang Christensen løber i Odense på søndag, er det ambitionen at tage seks danske rekorder. Pressefoto

Axel Vang vil sætte seks rekorder ved maratonløb

FIF Hillerøds stortalent løber i Odense søndag 29. september

FIF Hillerøds stortalent, 15-årige Axel Vang Christensen, deltager i HCA Marathon på søndag 29. september med en plan:

Med sin deltagelse i HCA Marathons distance 'Løb de sidste 10' er det Axel Vang Christensens plan at forsøge at sætte seks danske rekorder.

Det kan lade sig gøre, hvis han løber under 15 minutter på de første fem kilometer (rekord i D15, U18, U20 og U23) og løber bedre end sin egen danske rekord på 30 minutter og 12 sekunder (rekord i D15 og U18).

Vandt bronze sidste år

Axel Vang Christensen har gode erfaringer fra tidligere deltagelse i HCA Marathon, hvor han to gange har sejret i MiniMarathon og sidste år overraskende vandt bronze på 10 km for herrerne, hvor han samtidig satte dansk rekord for de 14-årige i tiden 32 minutter og 16 sekunder.

Det store talents ambition er at løbe under 30 minutter - og vinde løbet.

I maj satte Axel uofficiel verdensrekord for drenge - U15 år i 10.000 meter baneløb på Østerbro Stadion med tiden 30:50:02.

Axel Vang Christensen har i løbet af 2019 foreløbig sat 19 danske rekorder lige fra 800 meter løb til 10 kilometer løb.

Det seneste meget flotte resultat er fra Hamborg, hvor der blev løbet 10 kilometer landevejsløb - det hedder det, når man løber på asfalt med mere. I dette meget store internationale løb gennemførte Axel Vang Christensen de 10 kilometer i tiden 30:12, hvilket er dansk rekord for såvel U15 og U18. Tiden rakte til en placering som nummer 9 efter syv kenyanere og en tysker.

jesl

Publiceret 17 September 2019 17:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr