Den verdensomspændende affaldsindsamling kommer til Hillerød søndag den 21. september. Arkivfoto

Den verdensomspændende affaldsindsamling kommer til Hillerød søndag den 21. september. Arkivfoto

Verdens største affaldsindsamling kommer til Hillerød

17 millioner mennesker deltog sidste år i en verdensomspændende affaldsindsamling, der nu også kommer til Hillerød

Genbrugsstationen i Hillerød deltager den 21. september i verdens største affaldsindsamling sammen med 12 andre genbrugsstationer under Vestforbrænding.

Det verdensomspændende initiativ er blevet døbt World Cleanup Day og er en dag, hvor almindelige borgere samler affald i naturen i deres lokalområde. På genbrugsstationen på Lyngevej det være muligt at låne gribetænger, affaldssække og gule veste, og personalet på genbrugsstationen hjælper med vejledning.

World Cleanup Day er verdens største affaldsindsamling og engagerer cirka 17 millioner borgere i 158 lande verden over. I 2018 estimeres det, at der blev indsamlet mindst 88.500 tons affald på verdensplan på denne oprydningsdag.

Ny tradition

Efter indsamlingen indleverer borgerne deres indsamlede affald, som bliver vejet og registreret i det internationale World Cleanup Day-register, og alle børn får udleveret et diplom.

Vestforbrænding håber med initiativet at indlede en ny tradition med en årlig tilbagevendende affaldsindsamling.

”Vi håber på stor opbakning til denne dag, hvor vi sammen med borgere i hele vores opland kan gøre en stor forskel for miljøet og gøre vores del af verden til et bedre sted at opholde sig for både mennesker og dyr,” siger kommunikationschef Per-Henrik Goosmann fra Vestforbrænding.

Der er ingen tilmelding til arrangementet, og du kan møde op når som helst i tidsrummet mellem klokken 10 og 15.

mw

Publiceret 14 September 2019 10:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr