Man kan opleve swingende, traditionelle jazztoner med ”No Return” og ”Grønnegade Jazzband” i Kedelhuset til kulturnatten. Privatfoto

Man kan opleve swingende, traditionelle jazztoner med ”No Return” og ”Grønnegade Jazzband” i Kedelhuset til kulturnatten. Privatfoto

Østbyen fylder Kedelhuset til kulturnatten

Der er både jazz, serbisk folkedans, lokalhistorie og kagebord i Kedelhuset til kulturnatten

Kedelhuset byder på kulturnatten fredag 20. september på optrædende, der har serbisk baggrund og bor i Hillerød Øst. Det gælder således kagedamerne i Café Millennium, børnekoret og folkedanserne.

Mange af de optrædende i Kulturnat Hillerød i Kedelhuset har serbisk baggrund og bor i det østlige Hillerød, og det er vigtigt at få andre etniske grupper, som bor i byen, med som aktører på kulturnatten, mener Marianne Løvdal, der sidder i kulturnattens styregruppe og står for arrangementerne i Kedelhuset:

”Det er vigtig, at alle slags mennesker er med på kulturnatten, og at folk med en anden kultur også kommer og viser deres kultur. De bor jo i vores by, så det er helt naturligt, at de deltager,” siger Marianne Løvdal.

”Opanak” består af 25 unge dansere, der underholder med serbisk folkedans. Privatfoto

”Opanak” består af 25 unge dansere, der underholder med serbisk folkedans. Privatfoto

Fra klokken 17-22.30 byder Café Millennium igen i år på serbisk kaffe og en række af hjemmebagte kager som jaffa torta, cupavci, ruske kape baklava, strudla og mange flere.

De første på scenen i Kedelhuset klokken 17.15 er børnene fra modersmålsundervisningen i serbisk. De har på to år lært det kyrilliske alfabet og lært at læse og skrive serbisk. Børnene vil synge den serbiske nationalsang ”Boze Pravde” og fremføre egne digte, de har lært udenad.

Serbisk folkedans

Andet indslag med serbiske rødder er Serbisk Folklore Association ”Opanak” med en ung gruppe på 25 dansere, der vil optræde med traditionel, serbisk dans. Det er første gang, de unge dansere deltager i Kulturnat Hillerød. De er programsat til klokken 20 og underholder i omkring en time.

Nogle børn vil glæde sig til et gensyn med tryllekunstneren Steen H, der både lærer fra sig og laver et show med tricks klokken 18.

Lokalhistorikeren og forfatteren Asger Berg fortæller i år om Grevinde Danner, der sammen med gemalen Frederik 7. havde Frederiksborg Slot som et af sine foretrukne opholdssteder. ”Bag Frederik 7. stod Grevinden” er titlen på Asger Bergs foredrag, der foregår i lokalet til højre i Kedelhuset.

Tag en svingom

Alle andre ting foregår i lokalet til venstre, og som tidligere vil man også der kunne opleve swingende jazz. Klokken 18.45 spiller ”No Return” jazz fra de traditionelle og swingende år, og klokken 21.15, og en time frem binder ”Grønnegade Jazzband” en sløjfe på festen i Kedelhuset.

Hvis publikum har lyst til en svingom til musikken, er de mere end velkomne.

Artiklen er skrevet af Maja Vindelev og redigeret af Hillerød Posten.

Børnekoret har siden 2017 arbejdet med at lære deres modersmål serbisk og synger serbiske sange samt fremsiger egne digte.

Børnekoret har siden 2017 arbejdet med at lære deres modersmål serbisk og synger serbiske sange samt fremsiger egne digte.

Publiceret 14 September 2019 14:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr