Du kan være med til at vælge, hvem der skal repræsentere pendlerne på s-togsruten Hillerød-København. Arkivfoto: Mdt

Du kan være med til at vælge, hvem der skal repræsentere pendlerne på s-togsruten Hillerød-København. Arkivfoto: Mdt

Vær med til at vælge pendlerrepræsentant

25. september skal der vælges pendlerrepræsentanter på blandt andet s-togsruten Hillerød-København

transport Over 350.000 rejsende benytter dagligt S-toget, og nu skal der vælges eller genvælges S-togsrepræsentanter til i samarbejde med DSB at varetage pendlernes interesser, blandt andet på ruten Hillerød-København.

Når der afholdes valg til pendlerrepræsentant på det meste af S-togsnettet i Storkøbenhavn, er det muligheden for at få indflydelse på mange menneskers hverdag. Det er også muligt at bidrage til arbejdet som suppleant for en af pendlerrepræsentanterne.

”Formålet med samarbejdet mellem DSB og S-togspendlerne er, at vi sammen kan arbejde for at gøre togturen endnu mere attraktiv med særligt fokus på pendlerne og deres hverdag,” udtaler informationschef i DSB Tony Bispeskov, der er ansvarlig for dialogen med pendlerrepræsentanterne, i en pressemeddelelse.

Møder og træf

Valget sker på generalforsamlingen onsdag den 25. september kl. 17 på Københavns Hovedbanegård. Mødet er åbent for alle, men af logistiske årsager skal man tilmelde sig senest 20. september enten per mail til pendlersamarbejde@dsb.dk eller på Facebook, hvor der er slået en invitation op i den fælles Facebook-gruppe med navnet ”S-tog pendlere”.

Kandidater til valget til pendlerrepræsentant til en strækning skal anmelde deres kandidatur senest 20. september via pendlersamarbejde@dsb.dk. Valgperioden er to-årig, og hvervet som talsmand er frivilligt og ulønnet. Det er et krav, at man selv er aktiv pendler på den pågældende strækning.

DSB afholder jævnligt møder og et årligt større træf for alle pendlerrepræsentanter, hvor de møder nøglepersoner inden for transportsektoren. En pendlerrepræsentant optræder til tider også i medierne som talerør for pendlerne.

Mdt

Publiceret 12 September 2019 05:00