Monumentet blev skabt i 2007 i forbindelse med UNICEF-indsamlingen. Foto: Martin Warming

Monumentet blev skabt i 2007 i forbindelse med UNICEF-indsamlingen. Foto: Martin Warming

UNICEF-monument er blevet shinet op

Monument foran rådhuset har været i forfald, men nu er det blevet renset og renoveret

Af
Martin Warming

I forbindelse med UNICEF-indsamlingen i 2007 blev der skabt et kunstværk af fire professionel kunstnere, Hanne Bang, Stine Berger, Lona Dögg Christensen og Sisse Hoffmann, som siden har stået foran rådhuset i Hillerød.

Men monumentet har været i forfald, men nu er det blevet renset og renoveret, så det står som helt nyt til glæde for alle, der kommer på rådhuset.

Det er foreningen 'Kunst og Kultur i det offentlige rum i Hillerød', der har sørget for, at monumentet er blevet shinet op.

Foreningens formål er blandt andet at bidrage til branding af Hillerød som en attraktiv kunst- og kulturby, og foreningen arbejder med en række forskellige initiativer til den almindelige forskønnelse af Hillerød - herunder også sammen med Tom Döllner og Morten Skibstrup om mulighederne for belysning af markante bygninger i Hillerød.

Monumentet består af syv betonelementer i en rundkreds med en stor og en lille kugle i midten. Foto: Martin Warming

Monumentet består af syv betonelementer i en rundkreds med en stor og en lille kugle i midten. Foto: Martin Warming

Genstarte Fiskespringvandet

Foreningen blev dannet i forbindelse med indsamlingen til renoveringen af Fiskespringvandet i 2016.

"Vi arbejder fortsat sammen med Hillerød Kommune på at få genstartet Fiskespringvandet, der viste sig at være utæt i bassinbunden. Det vil blive færdigbearbejdet i løbet af efteråret," skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Foreningens bestyrelse består af Carsten Larsen, Erik Helmer Petersen, Torben Nygaard Olesen, Peter Lindholm og Leo H. Knudsen.

UNICEF-monumentet, som altså står foran rådhuset på Trollesmindealle, består af syv betonelementer i en rundkreds. I midten ligger en stor og en lille kugle. Det ligner dermed Unicefs logo, hvor en laurbærkrans omringer en mor med sit barn.

Publiceret 09 September 2019 10:00