Studiestart 2018

Studiestart 2018

Studerende løber Hillerød rundt - for femte gang

Det er i år femte gang, at 2.600 nye studerende i Hillerød samles til det årlige fælles løb 'Studie Start'

2.600 nye studerende deltager fredag 13. september fra klokken 12 i Studiestart i Hillerød, hvor førsteårsstuderende fra både ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser i Hillerød skal løbe fem kilometer i bymidten.

"Hillerød Kommune gør en stor indsats for at samle uddannelserne og markere, at Hillerød er en stor uddannelsesby, og derfor vil uddannelserne også gerne vise byen og borgerne, hvor mange vi er. Uddannelsesinstitutionerne samarbejder meget, og det viser sig også, ved at elever og studerende godt kan lide at være sammen for eksempel om sådan et arrangement som løbet rundt i byen og Slotsparken," udtaler Ivar Lykke Ørnby, uddannelsesdirektør på U/NORD, i en pressemeddelelse.

Bevæg dig for livet

Selve løbet begynder på Torvet og sættes i gang klokken 12.30 af borgmester Kirsten Jensen (S). De unge møder op en halv times tid før, hvor elever fra Frederiksborg Gymnasium står for opvarmningen, mens dj Christian Slavensky styrer musikken.

Løbeturen begynder på Torvet, fortsætter ned ad Slotsgade, op igennem Slotsparken og endelig tilbage rundt om Slotssøen for at ende i målet på Torvet. Speaker er for andet år i træk Morten Stig Bork Jørgensen, som normalt speaker for Nordsjælland Håndbold.

De unge bliver udstyret med en chip til at måle deres tid, og der bliver uddelt præmier til de tre hurtigste drenge og tre hurtigste piger klokken 13.15 fra scenen. Præmierne er sponseret af Hillerød Shopping, Klaverfabrikken og FrederiksborgCentret.

Som de forgangne to år stiller FysioDanmark fra FrederiksborgCentret op på Torvet med en række forskellige motionsaktiviteter, og Hillerød Bibliotek har en stand, hvor de fortæller de unge, hvordan de kan hjælpe de unge med deres studier.

Nordea deler kildevand ud til de unge og giver gode råd om sund økonomi.

Kuponark til butikker

Endelig uddeler Hillerød Shopping kuponark til de nye studerende med gode tilbud fra The Athletes Foot, ChokoladeMageriet, CrossFit Hillerød, Escapee, Intersport, Jack & Jones, Juice Planet, Kaffebar Blichfeldts Bønner, Karma & Kamelia, KioskBien, Kirkens Korshær og Thai 4 You.

"Hillerød udvikler sig hele tiden i forhold til caféliv og modebutikker til de unge, og det vil vi gerne invitere de unge ind til byen for at opleve," siger Mette Kragh Faurholdt, citykoordinator i C4 og Hillerød ByForum.

2.600 studerende kommer til at fylde Hillerød fredag 13. september. Arkivfoto: Presse

2.600 studerende kommer til at fylde Hillerød fredag 13. september. Arkivfoto: Presse

Tidligere på året blev Hillerød Kommune 'Bevæg dig for livet-visionskommune', og det vil også være synligt på Torvet til Studiestart. 'Bevæg dig for livet' stiller op med forskellige aktiviteter, der tager udgangspunkt i, at fysisk aktivitet kan være mange ting og også handler om de små skridt.

Mdt

Studiestart

  • Det er femte år i træk, der bliver afholdt Studiestart i Hillerød. Det er resultatet af et samarbejde under C4 Foreningen mellem Hillerøds uddannelser, handel og sport. Arrangementet er sponseret af Hillerød ByForum, Hillerød Kommune, Nordea, Hillerød Shopping, Hillerød Posten, Klaverfabrikken, Hillerøds Riddere og FrederiksborgCentret.
  • Følgende uddannelser deltager: Hillerød Handelsgymnasium U/NORD, Hillerød Handelsskole U/NORD, Hillerød Tekniske Gymnasium U/NORD, Hillerød Tekniske Skole U/NORD, Frederiksborg Gymnasium og HF, HF & VUC Nordsjælland, SOSU H - Hillerød, Cphbusiness Hillerød - Laboratorie og miljø, KP - Københavns Professionshøjskole og HUC 10. klasseskolen.

Publiceret 08 September 2019 10:00