Borgmester Kirsten Jensen tog tirsdag morgen det første spadestik til gravearbejdet, der skal bane vejen for, at op mod 1.000 huststande i Hillerød kan få lynhurtigt fibernet. Foto:

Borgmester Kirsten Jensen tog tirsdag morgen det første spadestik til gravearbejdet, der skal bane vejen for, at op mod 1.000 huststande i Hillerød kan få lynhurtigt fibernet. Foto:

Første spadestik: Nu kan 1.000 husstande i Hillerød få gratis fibernet

Det er ikke tilfældigt, at TDC har valgt lige netop Hillerød til et stort fiberprojekt

Af
Martin Warming

TDC forsøger nu at rette op på Hillerøds blakket ry som et digitalt uland.

TDC tog tirsdag morgen det første spadestik til et omfattende gravearbejde, der skal bane vejen for, at op mod 1.000 husstande og virksomheder i området mellem hospitalet og Slotsparken kan få lynhurtigt fibernet.

680 husstande og virksomheder har allerede sagt ja til tilbuddet om at få installeret gratis fibernet.

"Fiber er fremtidens bredbånd, og vi ønsker at bidrage til et digitalt Danmark ved at bane vejen for lynhurtige internetforbindelser på fibernet,” lyder det fra Henrik Leu Christiansen, der er leder af fiberudrulning hos TDC.

Stort behov

Og det er ikke tilfældigt, at TDC nu går i gang med at installere gratis fibernet i lige netop Hillerød.

"Vi han analyseret behovet, og vi kan se, at der er et stort behov for bedre bredbåndsforbindelser i Hillerød," siger Henrik Leu Christensen, der dog ikke på stående fod kan love, at der er flere lignende projekter på vej andre steder i Hillerød.

Takker man ja til tilbuddet, vil adressen blive tilsluttet TDC’s fibernet, og de nødvendige installationer vil blive udført uden beregning. For at gøre brug af den gratis tilslutning til fibernettet skal man købe et abonnement hos en udbyder efter eget valg. Det er dog også muligt at få udført den gratis tilslutning uden at tegne abonnement med det samme.

Selm om tilbuddet næsten lyder for godt til at være sandt, så er det ikke noget lusket ved det. Udover at TDC selvfølgelig godt vil tjene nogle penge.

"Vi lejer nettet ud til andre leverandører. Kunderne kommer gratis på, og så kan de købe deres tjenester hos os eller andre. Der er frit valg, men vores forretningsgrundlag ligger i, at vi lejer nettet ud til andre leverandører," fortæller Henrik Leu Christensen.

Kirsten Jensen bliver instrueret i, hvordan man styrer en gravko - eller minigraver, som det vist hedder.

Kirsten Jensen bliver instrueret i, hvordan man styrer en gravko - eller minigraver, som det vist hedder.

Fremtidssikret

Borgmester Kirsten Jensen tog selv plads i gravkoen for at tage det første spadestik på Ved Skovgærdet ved hospitalet til TDC's fiberprojekt i Hillerød.

”Jeg er meget tilfreds med, at der nu bliver etableret fibernet i dette område i Hillerød. Vi ved, hvor vigtig den digitale infrastruktur er for borgere og virksomheder i en dagligdag, der bliver mere og mere digital. Med TDC’s fiberprojekt får vi fremtidssikret den infrastruktur her på bedst mulige måde,” lød det fra Kirsten Jensen.

TDC forventer at være færdig med gravearbejdet i løbet af et par måneder, og man kan stadig nå at koble sig på, hvis man endnu ikke har sagt ja til tilbuddet.

Du kan læse mere på www.tdcfiber.dk – hvor du også kan tjekke, om din adresse er omfattet af tilbuddet om gratis tilslutning.

Publiceret 04 September 2019 05:00