Thyge Enevoldsen har sagt sit job som sognepræst i Grønnevang Kirke op efter 28 år. Privatfoto

Thyge Enevoldsen har sagt sit job som sognepræst i Grønnevang Kirke op efter 28 år. Privatfoto

Thyge Enevoldsen stopper i Grønnevang Kirke: "Det har været fantastisk"

Sognepræst Thyge Enevoldsen har fået nyt job, men vil blive ved med at være aktiv i Hillerød

Af
Mette Dolmer Thygesen

Den nok mest kendte præst i Hillerød, sognepræst Thyge Enevoldsen i Grønnevang Kirke i Hillerød Øst, har fået nyt arbejde. Fra 1. november skal den kendte og populære præst være konsulent på halv tid i Helsingør Stift, hvor hans arbejde bliver at dele inspiration med kirker og kirkelige organisationer i forhold til kirkeligt, socialt arbejde.

Derfor forlader 59-årige Thyge Enevoldsen om to måneder sit arbejde som sognepræst i Grønnevang Kirke, hvor han har været ansat i 28 år.

"Jeg er meget taknemmelig for de muligheder, der har været i Grønnevang Kirke. Det har været fantastisk, og jeg kan ikke forestille mig noget bedre sted at være præst," siger Thyge Enevoldsen til Hillerød Posten.

Sundt med et generationsskifte

Han har en fornemmelse af, at det er det rigtige tidspunkt til at stoppe som sognepræst nu:

"Jeg tror, det er sundt for både mig og kirken, at der sker et generationsskifte nu. Så kommer der en ny sognepræst, som kan have fuld fokus på præstearbejdet," siger Thyge Enevoldsen, som har været involveret i rigtig mange initiativer, også uden for kirken, i Østbyen og resten af Hillerød.

Han er dynamisk deltager i blandt andet Østfestivalen samt i den nye kulturgruppe i Beboerhuset Brohuset. I 2013 tog Thyge Enevoldsen desuden initiativ til efter engelsk mønster at etablere det tværkirkelige Kirke Care, der også samarbejder med Natteravnene, og som fra kun at være en lokal afdeling i Hillerød hurtigt blev landsdækkende.

Og Thyge Enevoldsen har elsket alt det, som også ligger uden for præsteembedet, siger han:

"Det er blevet omfattende, men jeg ville gøre samme igen, hvis jeg fik muligheden for det. Og nu har jeg muligheden for at komme rundt i andre kirker i Helsingør Stift og være med i nogle inspirationsprocesser. Jeg kan være med til at fornemme hvilken vej, vinden blæser og være med til at sætte nogle sejl op og bringe kirkens ressourcer i spil. Det er fantastisk at få den mulighed," siger han.

Fingrene i mulden

Men Østbyen og resten af Hillerød kommer ikke til at sige farvel til Thyge Enevoldsen - han vil nemlig beholde sit arbejde som kommunal socialarbejder med særlig fokus på fællesskab, netværk, tryghed og samarbejde i Hillerød Øst.

"Jeg fortsætter med at have fingrene nede i mulden i Hillerød, og jeg vil stadig være med i både Østfestivalen, kulturgruppen og Kirke Care - og måske også i nye tiltag. Men jeg stopper som præst, og det er da med et sug i maven - men stadig også med en ro. For nu får jeg også tid til at være bedstefar for mine fem børnebørn og tid til at fiske. For der skal ikke være alt for meget fart på. Så mister jeg fornemmelsen af, hvad der er vigtigt, og det vil jeg gerne være fri for," siger han.

Thyge Enevoldsen har blandt andet været med til at etablere Kirke Care, som ligesom Natteravnene, skaber tryghed i nattelivet. Arkivfoto: Rune Hansen

Thyge Enevoldsen har blandt andet været med til at etablere Kirke Care, som ligesom Natteravnene, skaber tryghed i nattelivet. Arkivfoto: Rune Hansen

Publiceret 02 September 2019 19:00