Nordsjællands Sinfonia har holdt til i Hillerød i over 78 år, men nu flytter orkestret til Allerød. Privatfoto

Nordsjællands Sinfonia har holdt til i Hillerød i over 78 år, men nu flytter orkestret til Allerød. Privatfoto

Dårlige p-forhold og elendig akustik: Stort symfoniorkester flytter fra Hillerød

Efter 78 år i Hillerød forlader Nordsjællands Sinfonia nu byen til fordel for Allerød, hvor orkestret er blevet tilbudt bedre forhold

Af
Martin Warming

Symfoniorkestret Nordsjællands Sinfonia flytter fra Hillerød til Allerød.

Orkesteret har ellers holdt til i Hillerød i over 78 år, men på grund af dårlig akustik i kantinen på Frederiksborg Byskole, som kommunen har stillet til rådighed for orkestret, og de dårlige parkeringsforhold for orkestrets medlemmer, har Nordsjællands Sinfonia nu valgt at flytter til nabokommunen Allerød, hvor Allerød Musikskole har stillet et lokale til rådighed for orkestret.

Da vi pludselig skulle til at bære tunge instrumenter fra p-pladsen ved Teglgårdssøen op til Byskolen, besluttede vi os for, at der skulle gøres noget. Det var ligesom det, der fik bægret til at flyde over

Det fortæller orkestrets formand Christian Andersen til Hillerød Posten.

"Vi har holdt til i Hillerød i mere end 78 år og senest haft øvelokale på Frederiksborg Byskole, men på grund af øvelokalets stærkt forringede akustik efter en renovering og vanskelige parkeringsforhold, har vi besluttet at flytte til Allerød Musikskole på Lyngevej i Allerød. Vi har ellers været rigtig glade for at være på Byskolen, og skolen har været meget hjælpsom, men lokalet, vi øver i, er simpelthen blevet helt lyddødt efter renoveringen. Det er blevet et virkelig flot lokale, men det kan ikke bruges til at spille musik i mere. Det er blevet helt lyddødt, og vores medlemmer har virkelig været frustrerede over lydforholdene," fortæller formanden om baggrunden for flytningen.

Slæbe tunge instrumenter

Derudover har orkestrets medlemmer fået dårligere parkeringsforhold, efter at den store p-plads over for Byskolen er blevet nedlagt.

"Der er jo en del ældre medlemmer i orkestret, og da vi pludselig skulle til at bære tunge instrumenter fra p-pladsen ved Teglgårdssøen op til Byskolen, besluttede vi os for, at der skulle gøres noget. Det var ligesom det, der fik bægret til at flyde over," siger Christian Andersen.

Det er selvfølgelig med stor sorg, at vi nu forlader Hillerød. Vi har jo holdt til her i byen i mange år

"Det er selvfølgelig med stor sorg, at vi nu forlader Hillerød. Vi har jo holdt til her i byen i mange år, men hvis orkestret skal havde en chance for at fortsætte, er vi nødt til at gøre noget," tilføjer han.

45 medlemmer

Orkesteret er et amatørsymfoniorkester med 45 medlemmer, der afholder to til tre koncerter hvert år. Derudover arrangeres der hvert andet eller tredje år en udlandstur, hvor orkesteret også præsenterer sin musik.

Orkestret begynder at øve i sit nye øvelokale i Allerød allerede i næste uge.

Publiceret 26 August 2019 11:33