Vibeke hyldet: Uvelse/Lystrup fik sin ”brandmajor”

Tidligere ældreråds- og menighedsrådsformand Vibeke Hansen blev i weekenden hædret med titlen som årets brandmajor i Uvelse

Vibeke Hansen blev i weekenden hædret med titlen som årets 'brandmajor' til årets byfest i Uvelse.

"Lige siden hun flyttede til Uvelse for mere end 50 år siden, har hun sat sit præg på mange lokale forhold og specielt gjort en bemærkelsesværdig indsats til fremme af det sociale liv i lokalsamfundet," sagde Aksel Hauge Pedersen, formand for lokalrådet, der stod for at vælge den første 'brandmajor' i Uvelse i nyere tid.

Vibeke Hansen har blandt andet været formand for menighedsrådet, ældrerådet i Hillerød kommune, den daværende Uvelse Brugs (nu Dagli Brugsen) og den lokale grundejerforening på Enggårdsvej. Hun er medstifter af voksenklubben (eller tirsdagsklubben) i Uvelse, er udpeget som æresmedlem i sit politiske parti Venstre og blev i 1996 på sin 60 års fødselsdag udnævnt af den daværende sognepræst Visti Christensen til 'dronning af Uvelse'.

Bannerfører

Titlen som 'Brandmajor' er et nyt tiltag i forbindelse med Uvelses byfest, og tanken er, at 'brandmajoren' skal være bannerfører for den brandsprøjte, som stammer fra 1866, og som lokalrådet via sit nye ”Sprøjtelauget af 1866” har fået ansvaret for at markedsføre over for lokalsamfundet og andre interesserede.

For at være kandidat til posten skulle man have gjort en bemærkelsesværdig indsats for lokalsamfundet, og mange kandidater var derfor inde billedet, både fra byfesten og mere generelt fra det idræts- og kulturliv der udfolder sig omkring UFC, kirken, de lokale ungdomsinstitutioner og erhvervsliv.

Slukke tørsten

Som en de første pligter som brandmajor fik Vibeke Hansen efterfølgende ansvaret for et større slukningsarbejde, nemlig at slukke tørsten hos dem der skulle trække brandsprøjten tilbage til sprøjtehuset på Kirkestræde.

Flere pligter vil følge efter herunder at tænde julebelysningen på byens juletræ ved Dagli Brugsen og medvirke til at vælge næste års brandmajor.

Vibeke Hansen takkede mange gange for valget og bemærkede specielt ”at hun jo ikke var en en-mandshær, men kun havde været i stand til at bestride de mange tillidsposter i kraft af de mange frivillige, der havde støttet op omkring hendes arbejde". Det er ifølge Vibeke Hansen en frivillig indsats, der er et bærende element i det fælles sociale liv i såvel et lokalsamfund som Uvelse/Lystrup som Hillerød kommune.

Mdt

Publiceret 19 August 2019 17:00