Se billederne: 24 timers stafet for livet

Omkring 300 deltog i weekenden i 'Stafet for Livet' i Nødebo, hvor der var maser af musik, taler og lysceremoni til fordel for kræftsagen

Cirka 300 var med, da der i weekenden var 'Stafet for Livet' i Nødebo.

Det blev skudt i gang lørdag formiddag, hvor regnen heldigvis holdt op, inden Drabantgarden marcherede stafetten i gang. Hillerød brevdueforening skulle have sendt en flok duer til vejrs, da stafetten gik i gang. Men nogle af duerne havde fået papegøjesyge, og så kom de alle i karantæne.

Vejret var nogenlunde med løbet i de 24 timer, det varede. Der var blot nogle kraftige byger tidligt søndag morgen, som dog ifølge arrangørerne ikke kunne tage modet fra deltagerne.

Gå eller løbe

Stafetten gik ikke ud på at løbe hurtigt eller at vinde. Man kunne gå eller løbe, som man havde lyst og kræfter til. Nogle tog et par runder, og andre havde sat sig for at udfordre sig selv. Som den stafetdeltager, der ville afprøve egne grænser og ville gå længere end en maraton. Og deltageren, der satsede på at være på banen i ca. 22 timer af de 24 timer, stafetten varede.

Man kunne også bruge stafetten til at få en god snak med andre stafetdeltagere, f. eks. på holdet "Den gående Samtalesalon", og som en nyhed var der i år mulighed for at gå en rute på cirka fem kilometer i Grib Skov. En mulighed som mange benyttede sig af.

'Stafet for livet' blev afholdt for første gang i hillerødområdet i 2018. I det forløbne år har 15 engagerede frivillige arbejdet for at få dette års stafet op at stå, og i dagene op til stafetten trak de alle på deres nærmeste - ægtefæller, små og store børn, venner og bekendte, der stillede op og var med til at sikre endnu en succes for deltagerne. Også i år fandt begivenheden sted i Nødebo.

Bevægelse mod kræft

I sin velkomst nævnte formanden Betina Carlsen, at 'Stafet for Livet' er verdens største bevægelse mod kræft:

"I denne weekend går ni forskellige byer i 24 timer for at symbolisere, at kræftpatienter må leve med sygdommen hele døgnet rundt - 24/7. Jeg ved, at mange nuværende og tidligere kræftpatienter har tidspunkter, der er sværere end andre. Det kan være årsdage eller specielle tidspunkter på døgnet. På de tidspunkter er der brug for håb, fællesskab og nærhed. 'Stafet for Livet' er netop de tre ting, håb, fællesskab og nærhed," sagde hun.

Blandt talerne var endvidere Hillerøds 1. viceborgmester Klaus Markussen, der fremhævede byens og byrådets støtte til begivenheden. En række af Hillerød-områdets virksomheder og organisationer har da også støttet stafetten, enten økonomisk eller med naturalier og sponsorgaver. Blandt disse er Store Kro i Fredensborg, Hillerød Bilby, Rema 1000 Esbønderup, Odd Fellow Ordenen Hillerød, smykkevirksomheden Izabel Camille og mange flere.

Fyldigt musikprogram

Men stafetten sætter også fokus på livslyst og glæde. Et fyldigt og meget varieret musikprogram var med til at hjælpe den gode stemning på vej. Nordsjællands Gospelkids fra Helsinge lagde for og blev fulgt af børnene fra det Hillerød baserede steelband Hot'n Spicy, der underholdt på olietønder, percussion og trommer. Gymnasieelever fra Frederiksborg Gymnasium har dannet ungdomsbandet Kornmod, og også de leverede en forrygende koncert bl. a. med egne numre. Der blev spillet jazz, blues og soul af The GoNuts, og dansebandet Hey-Weekend og Barker Mansion stod for rock, pop, reggae og bossa rytmer. Mellem de optrædende orkestre sørgede discjockey David Nederby Jessen for musikken.

Lysceremoni

Lørdagens musikalske program sluttede med musikeren Andreas Langvad, inden mørket faldt på, og stafetten blev stoppet for en stund for at give plads til Lysceremonien. Alle stafetdeltagere samledes for i fællesskab at minde de mennesker, man har mistet til kræft, og for at vise støtte til dem, der kæmper mod kræft. Foran scenen blev et stort hjerte dannet af papirposer med lys, poser som deltagerne havde dekoreret i løbet af dagen. Det var en bevægende og stemningsfuld ceremoni, der sluttede med fællessangen "Du som har tændt millioner af stjerner".

Stafetten sætter fokus på kræftsagen, men er også en anledning til at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde for forskning og støtte til sygdomsramte og pårørende. I 2018 blev der samlet mere end 80.000 kroner ved arrangementet i Nødebo. Arrangørerne forventer, at dette års resultat bliver endnu bedre, men havde ikke ved stafettens afslutning det endelige tal.

Mdt

Publiceret 19 August 2019 11:26