Hospitalets personale kan nu kun få deres mad serveret på porcelænstallerkner: Det er slut med engangsservice. Foto: Nordsjællands Hospital

Hospitalets personale kan nu kun få deres mad serveret på porcelænstallerkner: Det er slut med engangsservice. Foto: Nordsjællands Hospital

Slut med engangstallerkner på hospitalet: Brugte 77.200 på et år

Hospitalets personale skal spise deres mad på porcelæn frem for plastik

Det er nu slut med, at personalet på hospitalet i Hillerød kan købe deres mad på plastiktallerkner og spise den med engangsbestik.

Kantinerne er nemlig i gang med at udfase engangsservice og erstatte det med rigtig service, skriver hospitalet i deres nyhedsbrev.

Køkkenet har købt 1.500 ekstra tallerkener for at kunne imødekomme det daglige salg i kantinerne. Og personalet opfordres til at huske at tage tallerknerne tilbage til kantinen, når man har spist ude på afdelingerne, så kantinen altid kan have tallerkener klar til frokosten.

"Det samme gælder for glas, krus og bestik, som er rigtig svært at få i cirkulation. Bare i 2018 er der købt 7.500 glas og krus og 9.500 knive og gafler for at kunne følge med efterspørgslen," står der i nyhedsbrevet.

I 2018 købte Nordsjællands Hospital 77.200 engangstallerkner til kantinen, oplyser hospitalet:

"I løbet af 2019 skal tallet gerne reduceres til næsten nul - til gavn for miljøet".

Mdt

Publiceret 17 August 2019 10:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr