Udvalg godkendte ideen om at etablere 50 nye pendlerparkeringspladser her på Roskildevej ved rundkørslen Milnersvej/Peder Oxes Allé. Illustration fra sagen

Udvalg godkendte ideen om at etablere 50 nye pendlerparkeringspladser her på Roskildevej ved rundkørslen Milnersvej/Peder Oxes Allé. Illustration fra sagen

Ja tak til pendlerparkering på Roskildevej

Udvalg godkendte plan om at etablere 50 nye gratis parkeringspladser på Roskildevej

Af
Mette Dolmer Thygesen

Politikerne siger ja tak til ideen om at etablere 50 nye, gratis parkeringspladser for pendlere på Roskildevej ved rundkørslen Milnersvej/Peder Oxes Allé.

Sagen var onsdag til debat i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, hvor de var enige om at sætte tomlen i vejret for projektet, som vil koste kommunen omkring 100.000 kroner.

"Vi synes, det er et godt forsøg, som hurtigt kan laves om igen. Det er nem og billig løsning, så nu må vi se, hvordan det bliver taget imod," siger formand Dan Riise (Venstre).

Gratis p-plads lukker

Ideen er, at de cirka 50 parkeringspladser kan placeres på en lang række i et spor med båse på langs med Roskildevej.

At der kommer nye, gratis parkeringspladser i Hillerød er ekstra vigtigt netop nu, da den gratis parkeringsplads på Åmosevej bag Hillerød Bibliotek forsvinder til efteråret. Der skal bygges boliger på pladsen, som i dag bruges af mange ansatte og handlende.

"Åmosen er det eneste større parkeringsareal nær bymidten, hvor det i dag er gratis at parkere ubegrænset," skriver forvaltningen i sagsfremstillingen.

Løser ikke problemet

Fra de kommende parkeringspladser på Roskildevej er der ca. 1.200 meter til bymidten - og den afstand er for lang til, at parkeringspladserne løser Hillerøds parkeringsproblemer, siger Dan Riise:

"Vi kæmper fortsat en kamp for at løse de trafikale problemer, og vi kan godt se nødvendigheden for dem, der arbejder i byen, i at have gratis langtidsparkering. Men vi kan altså ikke finde et sted, hvor man kommer til at kunne parkere lige ved døren. Nu prøver vi det her af og ser, om det virker, og om nogen kan bruge det. Men dermed ikke sagt, at arbejdet slut: Vi fortsætter arbejdet. Problemet er slet ikke løst, men 'lidt' er bedre end 'ikke noget'".

Ifølge forvaltningen ligger parkeringsbåsene på Roskildevej godt i forhold til stinettet samtidig med, at de er tæt på stoppesteder, hvor flere busser kører hyppigt til og fra Hillerød Station. Forvaltningen henviser også til, at der bliver flere ledige pladser på den gratis langtidsparkering ved Teglgårdssøen, når parkeringspladsen ved Frederiksborg Byskole bliver færdig, ifølge planen i midten af september.

Det er forventet, at byggeriet på Markedspladsen går i gang ved vintertid.

Byrådet skal i september mødes til et temamøde med Hillerød Byforum, hvor parkering er til debat.

"Så vi arbejder meget målrettet på at finde nogle løsninger," siger Dan Riise.

Publiceret 15 August 2019 16:07