50 nye pendlerparkeringspladser kan placeres her på Roskildevej ved rundkørslen Milnersvej/Peder Oxes Allé, foreslår forvaltningen. Illustration fra sagen

50 nye pendlerparkeringspladser kan placeres her på Roskildevej ved rundkørslen Milnersvej/Peder Oxes Allé, foreslår forvaltningen. Illustration fra sagen

Forslag: Nye pendler-parkeringspladser på Roskildevej

Politikerne i byplansudvalget skal i dag, onsdag, diskutere, om nye p-pladser på Roskildevej er en god idé

Politikerne i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget skal på deres møde i dag, onsdag, godkende et nyt forslag til, hvor kommunen kan placere nye, gratis parkeringspladser for pendlere.

Forslaget fra forvaltningen går på at bruge omkring 100.000 kroner på at etablere cirka 50 midlertidige parkeringspladser på Roskildevej ved rundkørslen Milnersvej/Peder Oxes Allé.

"Denne del af Roskildevej er meget bred og det er derfor fysisk muligt at indrette et parkeringsspor med båse," skriver forvaltningen i sagsfremstillingen. Derfor kan de cirka 50 p-pladser etableres som længdeparkering ud udadgående retning på begge sider ar rundkørslen, , hvor der er plads til at biler kan holde på en lang række, vurderer forvaltningen.

Gratis p-plads forsvinder

At der kommer nye, gratis parkeringspladser i Hillerød er ekstra vigtigt netop nu, da den gratis parkeringsplads på Åmosevej bag Hillerød Bibliotek forsvinder til efteråret.

Der skal bygges boliger på pladsen, som i dag bruges af mange ansatte og handlende.

"Åmosen er det eneste større parkeringsareal nær bymidten, hvor det i dag er gratis at parkere ubegrænset," skriver forvaltningen.

Fra de måske kommende parkeringspladser på Roskildevej er der ca. 1.200 meter til bymidten. "Men parkeringsbåsene ligger godt i forhold til stinettet samtidig med, at de er tæt på stoppesteder, hvor flere busser kører hyppigt til og fra Hillerød Station," skriver forvaltningen, som samtidig henviser til den gratis langtidsparkering ved Teglgårdssøen, hvor der bliver flere pladser, når parkeringspladsen ved Frederiksborg Byskole bliver færdig, ifølge planen i midten af september.

Byrådet skal i september mødes til et temamøde med Hillerød Byforum, hvor parkering er til debat.

Mdt

Publiceret 14 August 2019 10:00