Kaya Brüel bliver et af hovednavnene. Pressefoto

Kaya Brüel bliver et af hovednavnene. Pressefoto

Nødebo Kro er klar med det nye kulturprogram

Blandt andre sangerinden Kaya Brüel, cellisten Andreas Brantelid, sangerinde Sinne Eeg og Søren Ulrich Thomsen gæster Nødebo Kor i den kommende sæson

35 arrangementer er på plakaten i den nye sæson for kulturoplevelser i forsamlingshuset Nødebo Kro.

Nødebo Kro er gennem årene blevet et kendt spillested. Siden borgerne i Nødebo overtog den nedlagte kro i 1977, har huset været drevet af frivillige som byens mødested, og det er også frivillige, der står bag kulturprogrammet.

”Vi er stolte over igen at kunne præsentere et stort og varieret kulturprogram med en bred vifte af oplevelser, og vi glæder os over den store publikumsopbakning fra hele Nordsjælland, der gør det muligt for os at realisere programmet. Nødebo er kun et lille lokalsamfund, der ikke alene kan finansiere de mange oplevelser. Det er kun muligt, fordi mange udefra køber billetter," udtaler Kirsten Aunstrup, der er formand for forsamlingshusets kulturudvalg, i en pressemeddelelse.

Der er jazz på programmet med Mads Vindings Trio i efteråret i Nødebo. Pressefoto

Der er jazz på programmet med Mads Vindings Trio i efteråret i Nødebo. Pressefoto

Kulturkalenderen for sæsonen, der går fra september 2019 til april 2020, omfatter 19 koncerter og fem foredrag, hvortil kommer syv gratis aftener, hvor forsamlingshusets husorkester Nøddeknækkerne spiller op til folkedansen, Halloweenfest, Julestue, Oktoberfest og den traditionelle Nytårsgallafest.

Fejrer PH

Det er 125 år siden, Poul Henningsen blev født, og Nødebo Kro fejrer ham ved efterårets første arrangement 29. september, hvor Margrete Grarup og Michael Sunding fører de gamle viser frem til nutiden.

Og der kommer flere sangere i løbet af sæsonen, hvor Nødebo Kro bl.a. præsenterer Kaya Brüel, Rasmus Lyberth og Sinne Eeg. Der er også mere jazz på programmet med Mads Vindings Trio i efteråret, mens Paul Banks kommer sammen med Kristian Jørgensen i foråret 2020. Nødebo får også besøg af gruppen The Latin Clásico.

Fredagskoncerter med mad

Nødebo Kros fredagskoncerter fortsætter med mulighed for at spise kl. 19, inden musikken begynder kl. 21. Den fælles overskrift er ”Mad & Musik”, og der tilbydes et bredt musikalsk repertoire. Det starter ved åbningen af Hillerød Novemberfestival med salsa med gruppen Son Putillas. Så er der rock med Elvis-showbandet ”Elvis on My Mind”, og Billy Cross kommer for 16. gang i januar og varmer salen op sammen med sine musikalske venner Dan Hemmer, Mik Schack og Flemming Ostermann. I februar er det jazz med Ken Lendings blues band og i marts den færøske musiker Dánjal. Sæsonen slutter med folkemusik, når den irsk/engelske duo Jane & Shane kommer igen.

Der er rock med Elvis-showbandet Elvis on My Mind. Pressefoto

Der er rock med Elvis-showbandet Elvis on My Mind. Pressefoto

Middagen til ”Mad & Musik” og til folkemusikaftenerne tilberedes af frivillige kokkehold, og man skal købe spisebilletter i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside.

Musicalsangerinde

Forsamlingshuset i Nødebo har engageret den danske musicalsangerinde Camille-Cathrine Rommedahl. Ved de klassiske koncerter kan man desuden møde en helt ny strygekvintet, der kalder sig ”Quintessens”. Nødebo Kro får også besøg af Eskær Trioen i januar, og cellisten Andreas Brantelid kommer igen, og denne gang sammen med den norske pianist Christian Ihle Hadland. Sidst på sæsonen kommer Ensemble Felix, der med fem strygere og fem blæsere spiller stor orkestermusik i miniformat.

Søren Ulrich Thomsen

Der kommer selvfølgelig også foredrag i løbet af sæsonen. Bl.a. kommer forfatterne Søren Ulrich Thomsen og Maria Helleberg. Dorthe Futtrup kommer med sin fortælleforestilling om C. F. Tietgen, og Thomas Ubbesen tager deltagerne med ud på en tur langs ”hippieruten” 40 år efter, han oplevede den første gang.

Sinne Eeg synger på Nødebo Kro. Pressefoto

Sinne Eeg synger på Nødebo Kro. Pressefoto

Kulturkalenderen deles ud til alle husstande i Nødebo og Gadevang og kan også afhentes på Nødebo Kro eller på bibliotekerne i Nordsjælland.

Læs mere på www.noedebo-kro.dk, hvor man også kan købe billetter i forsalg.

Forfatterne Søren Ulrich Thomsen og Maria Helleberg holder foredrag. Pressefoto

Forfatterne Søren Ulrich Thomsen og Maria Helleberg holder foredrag. Pressefoto

Publiceret 12 August 2019 06:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr