Center for Udvikling og Støtte holder infomøde, hvor man kan høre om, hvordan man kan blive frivillig peer-medarbejder. Modelfoto

Center for Udvikling og Støtte holder infomøde, hvor man kan høre om, hvordan man kan blive frivillig peer-medarbejder. Modelfoto

Det sker i Frivilligcenter Hillerød: Foredrag om Kongernes Nordsjælland, forberedelse af festival og informationsmøde

Frivilligcenter Hillerød byder i den kommende uge blandt på foredrag om Kongernes Nordsjælland, forberedelse af festival og informationsmøde om at blive frivillig peer-medarbejder

Hemingway Club Hillerød arrangerer foredrag, hvor Annette Sørensen, direktør for turistsamarbejdet VisitNordsjælland, fortæller om, hvordan det står til med turismen i Nordsjælland. På grund af et overvældende antal tilmeldte til klubben er der desværre lukket for yderligere tilgang, men venteliste er oprettet.

Hillerød holder sin første Fællesskabsfestival lørdag 26. oktober på Hillerød Bibliotek, hvor der vil være oplæg og musik samt mulighed for at få indblik i og prøve på egen krop, hvordan forskellige hjælpemidler kan gøre en verden til forskel for de, der lever med et handicap. Som forening eller fællesskab kan du/I være med til at idéudvikle og planlægge.

Peer-frivillige er folk, der selv har erfaringer med psykisk sårbarhed eller misbrug, og som bruger deres erfaringer til konstruktivt at hjælpe og inspirere andre. Center for Udvikling og Støtte holder infomøde, hvor man kan høre om, hvordan man kan blive frivillig peer-medarbejder.

Mandag 12. august

10.00-13.00: Lev Uden Vold - Netværksgruppe for tidligere voldsudsatte kvinder i samarbejde med Hillerød Krisecenter og Frivilligcenter Hillerød. Netværksgruppen er for tidligere voldsudsatte, der er brudt ud af volden, og er faciliteret af en gruppeleder med psykologisk baggrund. Gruppen mødes hver anden uge, i alt ti gange. Hvert møde varer tre timer med pause.

17.00-19.00: NA (Narcotics Anonymous) - Selvhjælpsgruppe for misbrugere, der er eller vil være stof- og alkoholfri.

19.00-21.30: ACA (Adult Children of Alcoholics) - netværksmøde for voksne børn af alkoholiseret eller anden dysfunktionel familie.

Tirsdag 13.jaugust

16.30-18.00: Økonomisk råd og vejledning - Et tilbud til alle borgere, der har behov for økonomisk råd og vejledning baseret på hjælp til selvhjælp. Alle er velkomne, men bestil venligst tid.

17.30-18.30: Advokathjælpen i Hillerød - Hillerøds advokater giver gratis og anonym retshjælp til alle.

18.30-23.00: Hillerød Skakklub

Kl. 18.00 - 19.30: Træning for børn og unge i alderen 6-16 år.

Kl. 19.30-20.00: Træning for seniorer. Herefter spilles der partier.

Onsdag 14. august

09.00-14.00: Klatmalerne - Netværksgruppe, som maler i atelieret.

09.30-11.30: Hemingway Club Hillerød – foredrag om turister i kongernes Nordsjælland

Annette Sørensen, direktør for turistsamarbejdet VisitNordsjælland, fortæller om, hvordan det står til med turismen i Nordsjælland. Hemingway Club Hillerød er et socialt netværk for voksne mænd i alderen 60+. Netværket bygger på frivillighed og fællesskab. Foredrag og socialt samvær. Møder holdes onsdage i ulige uger.

På grund af et overvældende antal tilmeldte til klubben er der desværre lukket for yderligere tilgang, men venteliste er oprettet.

19.00-21.00: Netværket Broen - Åben trivselsgruppe, der tilbyder fællesskab for voksne over 18 år, der er i et recovery-forløb eller har afsluttet et behandlings- eller sygdomsforløb. Her er mulighed for at dele erfaringer, glæder og sorger med ligesindede.

19.30-20.45: Pårørende til alkoholikere (Al-Anon)

Anonym selvhjælpsgruppe mødes om det at være pårørende til alkoholikere. Alle interesserede er velkomne.

19.30-20.45: Alateen - Selvhjælpsgruppe for teenage-pårørende til alkoholikere.

Torsdag 15. august

09.00-11.00 Fællesskabsfestival – arbejdsgruppemøde

Hillerøds første Fællesskabsfestival holdes lørdag 26. oktober på Hillerød Bibliotek. Festivalen vil bl.a. byde på spændende oplæg og musik samt mulighed for at få indblik i og prøve på egen krop, hvilken verden til forskel, forskellige hjælpemidler kan gøre, for de der lever med et handicap. Som forening eller fællesskab kan du/I være med til idéudvikling og planlægning.

09.50-12.00: Cykelgruppen Fri-hjul I - Cykelgruppen er for dig, der har en cykel og vil kunne cykle 20 km på et par timer. Venteliste er oprettet.

11.00-13.30: Åndehullet - Motion fortrinsvis på stole, øvelser med elastikker, stående, gående øvelser for folk med en lungelidelse.

14.00 - 15.30 Informationsmøde om at blive frivillig peer. Vil du gøre en forskel for mennesker, der har en psykisk sårbarhed og/eller er socialt udsatte i Hillerød? Har du brugerbaggrund inden for psykiatrien og evt. hjemløshed eller misbrug? Og er du parat til at bruge dine personlige erfaringer til at gøre en forskel og hjælpe andre? Er svaret ja eller måske, så deltag i Center for Udvikling og Støttes (CUS) infomøde og hør, hvordan du kan blive frivillig peer-medarbejder. Ingen tilmelding - alle interesserede er velkomne.

18.30-21.00: Vennepunktet - Mødested for ensomme over 24 med det formål at hjælpe ensomme voksne ud af isolation og ensomhed og arrangere aktiviteter, der opbygger fællesskaber og skaber muligheder for nye venskaber.

Fredag 16. august

09.50-12.00: Cykelgruppen Fri-hjul II - Cykelgruppen er for dig, der har en cykel og vil kunne cykle 20 km på et par timer. Venteliste er oprettet.

10.00-12.00: Alzheimerforeningen – Gotvedgymnastik, hvor pårørende og efterlevende til mennesker med demens kan deltage og efterfølgende nyde hyggeligt samvær og erfaringsudveksling over en kop kaffe/te. Gymnastikken varer cirka en time og et kvarter og hygge cirka 45 min. Der er mulighed for, at den demensramte ægtefælle/forældre sideløbende kan deltage i aktiviteter med andre i samme situation i et tilstødende lokale.

14.00-18.00 Veterancafé i Hillerød

Cafeen holder åben hver anden fredag og har til formål at skabe et lokalt sted og netværk, hvor veteraner og pårørende kan udveksle gode såvel som dårlige historier og oplevelser samt give og få støtte og hjælp til selvhjælp.

Søndag 18. august

11.00 - 14.00 Hillerød Bys Lokalråd - borgermøde

Årlig udflugt til Jægerbakken medbringende brunch/frokostkurve, tæpper/borde/stole efter behov. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet til Frivilligcenter Hillerød. Formålet er at lære hinanden at kende under uformelle former, udveksle ideer om forbedring af byens liv, og nyde udsigten over Slotssøen. Der er ikke noget program – men alle er velkomne til at medbringe spil, emner til diskussion, musik eller hvad man kan finde på.

11.30-15.00 Folkedans og modersmålsundervisning - Dansk-Kurdisk Ungdoms- og Kulturforening arrangerer folkedans, hvor alle er velkomne.

13.00-15.30: Kærlighedshæren - for alle over 18 år

Et trygt sted for dig, som oplever en svær forældrerelation, har brudt med en forælder eller overvejer at gøre det. I dette styrkende fællesskab sætter vi ord på den frustration, sorg og magtesløshed, som kan opleves, når man ikke har et solidt fundament i sine forældre.

Frivilligcenter Hillerød

Fredensvej 12C

3400 Hillerød,

tlf. 4824 1907

info@frivilligcenter-hillerod.dk

www.frivilligcenter-hillerod.dk

www.facebook.com/Frivilligcenter.hillerod

Publiceret 10 August 2019 15:00