Dan Riise er villig til at kigge på alle muligheder for at få en bedre ukrudtsbekæmpelse i Hillerød. Billedet her er fra Torvet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Dan Riise er villig til at kigge på alle muligheder for at få en bedre ukrudtsbekæmpelse i Hillerød. Billedet her er fra Torvet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Udvalgsformand vil genoverveje udlicitering

Udvalgsformand Dan Riise (V) er klar til at se på alle muligheder for at få en bedre ukrudtsbekæmpelse i Hillerød Kommune. Men han afviser kritikken fra byrådsmedlem Tue Tortzen

ukrudt Alle muligheder er i princippet i spil, når det gælder om at sikre den bedste drift af veje og parker i Hillerød Kommune. Det mener Dan Riise (V), formand for Arkitektur, Byplan-og Trafikudvalget. Han vil derfor gerne undersøge andre alternativer end den nuværende udlicitering med HedeDanmark.

“Det vil være dumt ikke at undersøge et samarbejde med andre kommuner. Måske er det bedre og billigere, hvis noget af driften kommer tilbage på kommunale hænder. Jeg har ikke nogen begrænsninger,” siger han.

Forvaltningen er presset

Byrådet vedtog sidste år, at forvaltningen skulle undersøge muligheden for et samarbejde med andre kommuner i form af et fælleskommunalt selskab. Dan Riise afviser dog kritikken fra byrådsmedlem Tue Tortzen (E), der mener, at det blandt andet er Dan Riise skyld, at forvaltningen ikke er klar med undersøgelsen.

“Vi står to politiske ståsteder. Han er mere utilfreds med udliciteringen end mig,” siger han og tilføjer:

“Forvaltningen er presset på mange områder, og det er en stor opgave. Mit bud er, at det er derfor, de ikke har været klar, det er ikke fordi, de har misforstået opgaven. Jeg har ikke blandet mig ret meget i tempoet, men jeg tror ikke, at der bevidst er nogen, som har forhalet det, “siger han.

"Man skal altid vælge, hvor man vil spare, og vi har valgt ikke at spare på menneskene,” siger Dan Riise.

Sparet for meget

Da undersøgelsen ikke var klar, vedtog byrådet i maj at forlænge kontrakten med HedeDanmark med et år. Hillerød Kommune bruger i dag langt mindre på ukrudtbekæmpelse efter udliciteringen. Det betyder, at ukrudtet mange steder i kommunen får lov til at vokse vildt.

På seks år er udgifterne skåret ned fra 1,8 millioner kroner årligt til 376.000 kroner i 2016. Og det tal er kommet for langt ned, erkender Dan Riise.

“Jeg er ikke uenig i, at budgettet er kommet for langt ned. Men Tue Tortzen har også stemt for budgettet. Man skal altid vælge, hvor man vil spare, og vi har valgt ikke at spare på menneskene,” siger han.

Publiceret 30 July 2019 09:00