Generelt er antallet af anmeldte indbrud i boliger faldet, men det gælder ikke i Hillerød Kommune. Temafoto

Generelt er antallet af anmeldte indbrud i boliger faldet, men det gælder ikke i Hillerød Kommune. Temafoto

Færre indbrud på landsplan - men lille stigning i Hillerød

Nye tal viser en stigning fra 138 til 144 anmeldte indbrud i beboelse i første halvdel af 2019 sammenlignet med samme periode året før

Af
Michael Braunstein

indbrud Antallet af indbrud i private hjem er faldet markant i første halvdel af 2019 sammenlignet med samme periode året før - på landsplan, i Nordsjælland og i mange kommuner, men ikke i Hillerød.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i de to første kvartaler i år anmeldt 144 indbrud i boliger i Hillerød Kommune. Tallet for de første to kvartaler i 2018 var 138.

Tallene for Nordsjælland viser et fald i antallet af anmeldte indbrud i 2. kvartal 2019 på 12 procent i forhold til samme periode året før.

Udviklingen med et fortsat faldende antal indbrud glæder parterne bag indbrudssatsningen Bo trygt!, der arbejder for at øge trygheden og reducere antallet af indbrud i Danmark. Det er TrygFonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, der står bag Bo trygt!

"Vi har sat massivt ind"

"Det er rigtig glædeligt, at det går i den rigtige retning med indbrudstallene. I Nordsjælland har vi sat massivt ind overfor indbrud. Vi har indgået et samarbejde med Bo trygt!, som betyder, at vi går til det præventive arbejde på en ny måde med oplysning i centrum, og vi har afholdt nogle meget velbesøgte borgermøder. Vi kan helt tydeligt mærke, at det har skærpet borgernes interesse for Nabohjælp og indbrudsforebyggelse, men der er stadig et uforløst potentiale i forhold til indbrudsforebyggelse i Nordsjælland, og det vil vi gerne gøre noget mere ved," siger Carsten Spliid, politiinspektør i Nordsjællands Politi, i en pressemeddelelse fra Bo trygt!.

Man kan læse mere om, hvordan man kan forebygge indbrud på: www.botrygt.dk.

Publiceret 21 July 2019 05:00