FC Prostata-holdet kommer nu også til Hillerød. Billedet her er fra holdet på Østerbro. Pressefoto

FC Prostata-holdet kommer nu også til Hillerød. Billedet her er fra holdet på Østerbro. Pressefoto

Fodbold: FC Prostata starter hold i Hillerød

Ålholm IF har indgået et samarbejde med fem kommuner og starter nu et hold for kræftramte mænd

sport Med 4.500 nye tilfælde årligt er prostatakræft den mest udbredte kræftform blandt mænd.

Kommunerne Halsnæs, Gribskov, Fredensborg, Helsingør og Hillerød er nu gået sammen med fodboldklubben Ålholm IF i Hillerød og tilbyder træning og et fællesskab på FC Prostata Nordsjælland.

"Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft. Det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb. Her er fodbold en rigtig god motionsform, der styrker både kroppen og humøret. Det har et stort forskningsprojekt allerede slået fast, og derfor er det oplagt at lave et fodboldhold, hvor mænd med prostatakræft både kan spille fodbold og støtte hinanden," skriver den lokale fodboldklub i en pressemeddelelse om initiativet.

Samarbejde

FC Prostata Nordsjælland starter op som et samarbejde mellem Ålholm IF, de fem nordsjællandske kommuner Helsingør, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Hillerød, Komiteen for Sundhedsoplysning og DBU.

Fodboldklubben Ålholm IF skal stå for træningen.

”Ålholm Fodbold ser sig selv som en breddeklub med plads til alle, og hvor det er sjovt at spille fodbold. FC Prostata passer derfor rigtig godt til klubbens DNA. Vi glæder os rigtig meget til at skabe et rum for motion og glæde for spillerne i FC Prostata,” siger klubbens formand Peter Thue Poulsen.

Fodbold og gode venner

Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

”FC Prostata handler først og fremmest om fodbold – og så om sygdommen. Fodbold i klubben betyder alt for mit velbefindende og humør: Jeg får rørt mig. Jeg får ondt i alle mine muskler, så jeg kan mærke, at jeg lever. Og jeg har fået gode venner," fortæller en spiller FC Prostata-holdet i Østerbro IF i pressemeddelelsen.

Træningen i Hillerød kommer til at foregå hver tirsdag mellem klokken 18 og 19 på Ålholms baner på Teglværksvej. Holdet starter op den 20. august klokken 18, hvor du kan høre mere på et opstartsmøde. Du kan også kontakte Mille, der er træner i Ålholm IF på 25 39 91 19.

Du kan læse mere om holdet på www.dbu.dk/fxprostata.

mw

Publiceret 17 July 2019 05:00