Politikerne var enige om at sætte gang i byggeriet af den 10 millioner kroner dyre cykelsti på Holmegårdsvej i år. Arkivfoto

Politikerne var enige om at sætte gang i byggeriet af den 10 millioner kroner dyre cykelsti på Holmegårdsvej i år. Arkivfoto

Cykelsti på Holmegårdsvej kan sættes i gang til august

Byggeriet af cykelstier i begge sider af Holmegårdsvej står til at være færdigt i 2020

Af
Mette Dolmer Thygesen

Snart kan de trafikanter, som færdes på to hjul, køre mere trygt på Holmegårdsvej.

I hvert fald godkendte et enigt byråd forleden projektet for at få bygget den 10 millioner kroner dyre cykelsti på Holmegårdsvej.

Projektet består af stier, som er delt mellem gående og cyklister, langs Holmegårdsvej fra Tikanten til Gl. Holmegårdsvej samt en ombygning af cykelbanen i vestlige side, nord for Gl. Holmegårdsvej, også til en delt sti. Derved skal der altså bygges sammenhængende cykelstier på begge sider af hele Holmegårdsvej. Strækningen er på cirka 750 meter fra Tikanten til Gl. Holmegårdsvej.

Beboere og andre har længe kæmpet for at få etableret en cykelsti på Holmegårdsvej. Her har der har været flere ulykker, blandt andet i december 2016 hvor en 62-årig cyklist mistede livet.

Politikerne glædede sig da også over endelig at kunne godkende cykelstiprojektet, som har været tre-fire år undervejs - blandt andre Enhedslistens Tue Tortzen:

"Det er glædeligt, at vi er nået så vidt. Det er et flot projekt," sagde han.

Jord fra Røde Hus

Cykelstierne kan bygges, uden at kommunen skal købe jord fra grundejere eller eksproriere - bortset fra et sted: Ved Røde Hus på Holmegårdsvej 2. Her skal der gøres plads til et tilpas bredt fortov ved at kommunen overtager cirka 20 kvadratmeter grund af ejerne. Forvaltningen er derfor gået i dialog med ejerne for at indgå en frivillig aftale - og det ser positivt ud:

"Danmarks Kommunistiske Parti, som ejer ejendommen, er meget åbne over for ændringer, når det drejer sig om almenvellet og i særdeleshed trafiksikkerheden. Så jeg er sikker på, der kommer en løsning," sagde Tue Tortzen på byrådsmødet.

Nye Borgerliges Mette Thiesen stemte dog imod punktet, som handlede om, hvorvidt kommunen skal erhverve arealet ved "frivillig aftale på ekspropriationslignede vilkår eller ekspropriation":

"Jeg er imod, fordi der står, at det bliver ekspropriation, hvis ikke vi får en frivillig aftale. Det handler om, at vi skal respektere, at det er folks private ejendom, og at de skal have den rigtige pris for det," sagde hun.

Arbejdet med at anlægge cykelstien star til at begynde i midten af august, og cykelstien forventes at stå færdig i første kvartal i 2020.

Publiceret 17 July 2019 06:00