30 elever skal fortsat gå i samme klasse på Kornmarkskolen i Skævinge efter sommerferien. Arkivfoto

30 elever skal fortsat gå i samme klasse på Kornmarkskolen i Skævinge efter sommerferien. Arkivfoto

30 elever starter i én 2. klasse

Kornmarksskolen har fået dispensation til, at 30 elever kan gå i samme klasse

skoler Kornmarkskolen i Skævinge får dispensation til, at 30 elever kan gå i en 2. klasse på skolen efter sommerferien.

Ifølge folkeskoleloven må elevtallet normalt ikke overstige 28 elever, medmindre kommunalbestyrelsen giver tilladelse til det. Og det gjorde politikerne i Børn, Familie og Ungeudvalget forleden.

Da klassen blev oprettet som børnehaveklasse, var elevtallet kun til én klasse, modsat øvrige år hvor der har været og er elever til to klasser på en årgang. Klassen har i det netop afsluttede skoleår som 1. klasse haft 29 elever, og i maj flyttede endnu et barn til skoledistriktet, så klassen altså kom op på 30 elever.

To lærere

Skolebestyrelsen bakker op om, at klassen får 30 elever, således at alle elever har mulighed for at gå i skole i deres nærmiljø - i det mindste til og med 6. klasse, skriver bestyrelsen i en udtalelse til politikerne. Der skal dog i 21 ud af 30 lektioner fast være to voksne i klassen, og klassen skal deles op, så ofte det er muligt. I seks af lektionerne vil der være båfe to lærere og en pædagog.

"Skolebestyrelsen vil i samarbejde med skoleledelsen følge klassens trivsel og faglige udvikling tæt," skriver de.

Klassen får det største klasselokale på 80 kvadratmeter i indskolingsbygningen. Teamet råder ligeledes over et gruppelokale ved siden af klassens lokale, og der er yderligere to flekslokaler på gangen, oplyser skolen til forvaltningen.

Ifølge folkeskoleloven må elevtallet i en klasse ikke komme over 30.

Mdt

Publiceret 15 July 2019 05:00