Anna Duus, som starter i 10. klasse efter sommerferien, kom med forslaget om, at Den Alternative Skole fremover skal hedde Nordsjællands Friskole. Pressefoto

Anna Duus, som starter i 10. klasse efter sommerferien, kom med forslaget om, at Den Alternative Skole fremover skal hedde Nordsjællands Friskole. Pressefoto

Den Alternative Skole bliver til Nordsjællands Friskole

Hillerød-friskolen har valgt sit nye navn Nordsjællands Friskole ud fra en elevs forslag

navneskifte Den Alternative Skole har fundet sit nye navn. Skolen på Rønbjerg Allé 2, vest for Hillerød, skal fra skoleåret 2019/20 hedde Nordsjællands Friskole.

Baggrunden for navneskiftet er, at tiden er løbet fra det gamle navn, forklarer skoleleder Morten S. Pedersen:

"For os har det været vigtigt at komme af med det lidt ekskluderende præg, som det gamle navn havde. Vi er en lille skole, som bygger på nærhed og tætte relationer til lærerne og eleverne imellem. Det kan minde om at være på efterskole - bare uden at flytte hjemmefra. Og vi tiltrækker elever fra hele Nordsjælland, så det er naturligt at vise i navnet".

Med det nye navn ønsker skolen at signalere mere åbenhed samtidig med, at man mere tydeligt ønsker at signalere skolens naturlige opland fra hele Nordsjælland.

Forslag fra elev

Skolens elever har været inddraget i navneudviklingen og har bl.a. deltaget i navneworkshops. Det valgte navne er et elevforslag fra Anna Duus, som starter i skolens 10. klasse efter sommerferien.

"Jeg foreslog Nordsjællands Friskole, fordi vi ikke kun har elever fra Hillerød, men fra hele Nordsjælland. Så det er for at nå ud til flere elever og forældre på den måde. Og vi er jo lidt en blanding mellem en lilleskole og en friskole, men jeg synes, vi lænede os mere over mod en friskole end en lilleskole. Vi er meget vores egen skole, og det synes jeg, vi skal blive ved med at være - også selvom vi skifter navn," fortæller hun og glæder sig over, at eleverne har været inddraget i processen med at skifte navn:

"Det er vildt fedt, at vi som elever kan sige vores mening i selve processen og har fået lov til at bestemme navnet. Det er det fede ved skolen - at vi har så meget indflydelse og kan være med i sådan en forholdsvis stor beslutning".

Nyt logo

Det formelle navneskift finder sted i løbet af august. Dels skal det godkendes af skolens generalforsamling, og dels skal der udarbejdes nyt logo.

Samtidig tilføjer skolen sloganet “Som at tage på efterskole uden at flytte hjemmefra” til det nye navn for at vise skolens retning. Det henviser til, at skolens elever gennem deres år på skolen - udover at være i en årgangsbestemt klasse - også tilhører en hjemmegruppe, der går på tværs af årgangene fra 7. til 10. klasse. Mange af skolens faglige og sociale aktiviteter er forankret i hjemmegrupperne.

Mdt

Publiceret 14 July 2019 14:00