Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth, Nordsjællands Hospital, vicedirektør Dr. Eyal Zimlichman, Sheba Medical Center, og bestyrelsesformand Henrik Schødts, Nordic Health Lab. Pressefoto

Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth, Nordsjællands Hospital, vicedirektør Dr. Eyal Zimlichman, Sheba Medical Center, og bestyrelsesformand Henrik Schødts, Nordic Health Lab. Pressefoto

Hospitalet samarbejder med israelsk hospital

Nordsjællands Hospital indgår pioneraftale med "israelsk stjernehospital"

sundhed Nordsjællands Hopsital har indgået en samarbejdsaftale med det israelske hospital 'Sheba Medical Center', som ifølge en pressemeddelelse er "verdenskendt".

Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth har sammen med Henrik Schødts, som er bestyrelsesformand for Nordic Health Lab i Hillerød og projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, besøgt Sheba Medical Center i Tel Aviv, hvor de underskrev en samarbejdsaftale.

Nordic Health Lab er et samarbejde mellem Nyt Hospital Nordsjælland og Hillerød Kommune, som Industriens Fond støtter med 8,9 millioner kroner henover tre år. Det skal bidrage til udvikling af innovative sundhedsløsninger og produkter i danske virksomheder.

Forventer innovation

Ifølge Nordsjællands Hospital har Sheba Medical Center bygget bro mellem det israelske sundhedsvæsen, forskningsinstitutioner og det globale erhvervsliv.

"Dét er vigtigt, fordi fremtidens patienter vil forvente den samme grad af innovation fra sundhedsvæsenet, som de oplever fra den private sektor, og fordi borgere forventer sømløse overgange mellem teknologier og digitale platforme," skriver hospitalet i pressemeddelelsen.

Samarbejdsaftalen skal gerne lede til, at Nordsjællands Hospital og Nordic Health Lab bliver medlem af Shebas eksklusive ARC-program, der er et internationalt partnersamarbejde mellem en række af verdens førende institutioner inden for forskning og innovation.

Sheba Medical Center kombinerer som de eneste i Israel et akuthospital og rehabilitering på én matrikel, og hospitalet blev her i 2019 placeret på top 10 over bedste hospitaler i verden af Newsweek.

Mdt

Publiceret 13 July 2019 14:00