Mads Fuglede fortæller om den kolde krig, når han gæster Grundtvigs Højskole i Hillerød på tirsdag. Pressefoto: Steen Brogaard

Mads Fuglede fortæller om den kolde krig, når han gæster Grundtvigs Højskole i Hillerød på tirsdag. Pressefoto: Steen Brogaard

Foredrag: Mads Fuglede om afslutningen på den kolde krig

Efter 2. verdenskrig sænkede et jerntæppe sig over Europa, der blev delt i øst og vest. De næste 50 år udkæmpede USA og Sovjetunionen en skjult krig om verdensherredømmet. Den kolde krig skabte højintensiv spænding i hele verden i over 40 år.

Efter Berlinmurens fald 9. november 1989 erklærede Mikhail Gorbatjov og George H.W. Bush officielt, at den kolde krig var slut.

Mads Fuglede fortæller tirsdag den 16. juli kl. 14 om afslutningen på Den kolde krig. Mads Fuglede er cand.mag. i historie og filosofi og en meget anerkendt og spændende foredragsholder. Han har undervist i international politik og USA’s historie ved Grundtvigs Højskole. Under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2008 og 2012 fungerede han som fast kommentator for TV 2 News. Det gjorde sig også gældende i 2016, hvor han stod for livedækning af det amerikanske valg på TV 2 sammen med Cecilie Beck. Han er i dag folketingsmedlem for Venstre.

Foredraget foregår på Grundtvigs Højskole som en del af kurset ”Det ændrede verden: 1989”.

Entréprisen er 50 kroner, som betales i døren, og alle er meget velkomne.

Publiceret 13 July 2019 06:00