Hillerød Kommune får nogle ekstra millioner ind på kontoen, efter en række kommuner sammen har solgt naturgasfirma. Arkivfoto

Hillerød Kommune får nogle ekstra millioner ind på kontoen, efter en række kommuner sammen har solgt naturgasfirma. Arkivfoto

Hillerød får millioner i kassen efter naturgas-salg

Byrådet godkendte model for, hvordan adskillige millioner skal betales til kommunen efter salg af HMN Naturgas

Af
Mette Dolmer Thygesen

Hillerød Kommunes økonomi får en ekstra saltvandsindsprøjtning de næste 10 år.

En række kommuner, deriblandt Hillerød, har nemlig solgt HMN GasNet til Energinet, og det har kommunerne tilsammen tjent 1,4 milliarder kroner på. Hillerøds andel af pengene er på 30,7 millioner kroner.

Hvis vi lagde alle pengene i kassen én gang, ville der være mindre tilbage til hillerødborgerne, så ved at dele det op i rater, er der mere tilbage

"Det er dejligt at få pengene tilbage, når noget er solgt, og det betyder så, at vi kan lægge penge i kassen," siger borgmester Kirsten Jensen fra Socialdemokratiet.

Betales i rater

Til byrådsmødet forleden besluttede politikerne, at pengene skal betales til kommunen i rater på cirka 2,5 millioner kroner om året de næste 10 år, for at kommunen skal betale så lidt i statsafgifter som muligt.

"Det giver jo en ekstra finansieringsmulighed i budgettet, så det er dejligt. Hvis vi lagde alle pengene i kassen én gang, ville der være mindre tilbage til hillerødborgerne, så ved at dele det op i rater, er der mere tilbage," siger Kirsten Jensen.

Hillerød Kommune kan desuden se frem til en andel på cirka 8,5 millioner kroner i indskudskapital, men det præcise beløb er endnu ikke fastlagt.

I kommunekassen

Hvordan pengene skal bruges, er der endnu ikke taget politisk stilling til. Men Venstre mener, pengene enten skal lægges i kommunekassen eller gå til at forbedre vejene, siger viceborgmester Klaus Markussen:

"Når vi sælger noget, skal vi sørge for at styrke vores likviditet eller investere pengene i infrastrukturen - altså i varige værdier. Pengene holder jo op med at komme på et tidspunkt. Derfor ser jeg for mig, at de skal investeres i veje og fremkommelighed, som vi alle er enige om, at der er brug for at investere mere i".

Publiceret 11 July 2019 06:00