Hillerød-venner åbner Virtual Reality-center i Slangerupgade

Lasse Willumsen og Erkan Erdogan åbner 'EscapeVR', hvor man kan tage virtual realitybriller på og tage på rejse ind i en anden verden

Af
Mette Dolmer Thygesen

Nu kan du gå planken ud fra et højhus i en storby, jagte zombier i en skov eller tage på en tur ud i rummet eller ned under havets overflade, imens du i virkeligheden befinder dig i en bygning på Slangerupgade 44 i Hillerød med et par 'virtual reality'-briller på.

De to venner Lasse Willumsen og Erkan Erdogan på henholdsvis 34 og 33 år åbner nemlig lørdag 20. juli et nyt virtual reality-center med navnet 'EscapeVR' i lokalerne, hvor der tidligere lå en vinhandel. De to har igennem flere år leget med ideen om at åbne et sted, hvor man kan tage VR-briller, hovedtelefoner og joysticks på - og så drage ind i en anden verden, efter de selv havde prøvet det:

Det er altomsluttende, og sanserne tager fuldstændig over, så du glemmer, hvor du er. Det er en virkelig fed oplevelse

"Når man står i det, er man bare fuldstændig indkapslet i en anden verden. Man glemmer, at det ikke er virkelighed, fordi det føles så virkeligt. Jeg kan huske, første gang jeg prøvede, hvor der var en, der skød efter mig. Jeg spændte helt op i kroppen, fordi jeg var så sikker på, jeg blev skudt i virkeligheden, og adrenalinen pumpede rundt i kroppen, selvom jeg jo var helt i sikkerhed," siger Erkan Erdogan, og Lasse Willumsen er enig:

"Det er altomsluttende, og sanserne tager fuldstændig over, så du glemmer, hvor du er. Det er en virkelig fed oplevelse".

Mødtes i 8. klasse

De to er begge vokset op i Hillerød-området og har kendt hinanden, siden de mødtes i 8. klasse på Ålholmskolen. De har boet i Nejede og Harløse og bor nu begge i den vestlige del af Hillerød. Erkan Erdogan er med i marketing- og kommunikationsbureauet Sitemee, mens Lasse Willumsen har mere tid til at kaste sig ind projektet, da han igennem mange år har arbejdet som handicaphjælper for sin mor, men hun gik bort i januar.

De var ikke i tvivl om, at det var i Hillerød, de ville åbne deres nye Virtual Reality-center:

"Hillerød ligger centralt i Nordsjælland og har et godt bymiljø og meget liv - og Hillerød skal da også have noget at komme efter på oplevelsesfronten. Der er åbnet et Escaperoom og en brætspilscafe, men vi synes også, at Hillerød skal have glæde af VR," siger Lasse Willumsen.

Hillerød blomstrer

Samtidig er Hillerød i vækst, siger Erkan Erdogan:

"Hillerød blomstrer op, og her sker rigtig meget. Men virtual reality-delen mangler. Det er synd, hvis man skal tage helt til København for at opleve det".

De to havde kigget på omkring fire steder, inden de faldt for den gamle vinhandel lige rundt om hjørnet fra Føtex.

Vi håber, 'EscapeVR' bliver et sted, hvor man kan samles og få en fælles oplevelse. Og et sted hvor man også bare kan hænge ud og hygge sig

"Det ligger centralt, og vi har fire parkeringspladser lige bag ved. Så det er helt optimalt," siger Lasse Willumsen.

Fælles oplevelse

I deres nye VR-cafe, som bevidst er indrettet i vaskeægte 80'er-arcadestil med hvide lædermøbler og gamle fjernsyn, kan man både spille alene eller sammen med andre. Alle aldre er velkomne, siger de to, som også oplever, at interessen for VR er der både hos yngre og ældre generationer.

I VR-centrets fire båse kan man for eksempel løse en gåde i fællesskab som et hold eller spille et spændende skydespil, hvor man jagter hinanden. Eller man kan udfordre sine fobier ved at hoppe ud fra noget højt, møde edderkopper eller lignende. Alt sammen med følelsen af at være der i virkeligheden.

"Vi håber, 'EscapeVR' bliver et sted, hvor man kan samles og få en fælles oplevelse. Og et sted hvor man også bare kan hænge ud og hygge sig," siger Erkan Erdogan.

Hvis man vil vide mere om 'EscapeVR', så kan man skrive sig op til deres nyhedsbrev på hjemmesiden escapevr.dk.

Den gamle vinhandel rundt om hjørnet ved Føtex lægger lokaler til det nye virtual reality-center. Foto: Mdt

Den gamle vinhandel rundt om hjørnet ved Føtex lægger lokaler til det nye virtual reality-center. Foto: Mdt

Publiceret 10 July 2019 06:00