De ti vejvisningsskilte blev hængt op onsdag eftermiddag, og de otte oversigtstavler kommer op på mandag. Foto: Martin Warming

De ti vejvisningsskilte blev hængt op onsdag eftermiddag, og de otte oversigtstavler kommer op på mandag. Foto: Martin Warming

Nye skilte skal vise turister vejen i Hillerød

Hillerød Kommune har opsat 10 vejvisningsskilte og otte oversigtstavler rundt omkring i bymidten. De skal være med til at lede turister - og andre, der ikke kender Hillerød - på rette vej

Af
Martin Warming

Det kan være svært at finde rundt i Hillerød som turist, men nu er der hjælp at hente, når man har problemer ved at finde vej til eksempelvis stationen eller slottet.

Hillerød Kommune har nemlig opsat 10 vejvisningsskilte og otte oversigtstavler rundt omkring i bymidten.

Det har taget nogle år, fra ideen om skiltene opstod, til de rent faktisk kom op at hænge. Sagen var første gang på dagsordenen til Miljø- og Teknikudvalget møde i oktober 2017, men det er altså først nu, skiltene er blevet klar.

Arbejdet seriøst med design

Og det er der flere grunde til, fortæller Louise Risør, der er landskabsarkitekt i Hillerød Kommune.

"Det er virkelig blevet arbejdet seriøst med designet af skiltene, og jeg synes, at de er blevet rigtig flotte. Det er et design, som vi også kan bruge fremadrettet, hvis vi skal bruge andre typer af skilte på et tidspunkt. Derudover har vi været i en ret stor og omfattende dialog med blandt andre Hillerød ByForum, forretningsdrivende, lokalråd og kulturlivet om, hvad vi skal vise vej til. Den dialog har taget lang tid, men nu har vi landet den, og alle er tilfredse og glade for resultatet," fortæller Louise Risør til Hillerød Posten.

Hillerøds identitet

Projektet - som Hillerød Kommune kalder 'Wayfindingprojektet' - skal altså hjælpe turister med at finde vej. Skiltedesignet tager udgangspunkt i Hillerøds identitet som slotsby, og på den ene side af de otte oversigtstavler er der et bykort over Hillerød, og på den anden side et kort over parforcejagtlandskabet.

Det er et design, som vi også kan bruge fremadrettet, hvis vi skal bruge andre typer af skilte på et tidspunkt...

Louise Risør, landskabsarkitekt

På de ti vejvisningsskilte bliver der vist vej til Frederiksborg Slot, gågaden, bymuseet, Kulturaksen, SlotsArkaderne, Hillerød Station, Søstien og Turistinformationen på Annaborg, og på skiltene er der også en angivelse af, hvor lang tid det cirka tager at gå turen.

Det er firmaet Studie Leh, der står bag designet af de nye vejvisningsskilte.

Publiceret 05 July 2019 05:00