Hillerød Kommune har fået solgt P-huset i Østergade. Nu skal P-huset renoveres, og der bliver bygget 64 lejligheden oven på P-huset. Arkivfoto: Martin Warming

Hillerød Kommune har fået solgt P-huset i Østergade. Nu skal P-huset renoveres, og der bliver bygget 64 lejligheden oven på P-huset. Arkivfoto: Martin Warming

Aftalen er underskrevet: Vil bygge 64 lejligheder oven på P-huset i Østergade

Domea har købt P-huset i Østergade

23 almene ungdomsboliger og 41 familieboliger.

Det er det, der efter planen skal bygges oven på P-huset i Østergade, når Boligselskabet Domea Hillerød overtager grunden.

Efterfølgende overtager Frederiksborg Gruppen A/S selve parkeringshuset.

Det oplyser Hillerød Kommune i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

”Vi er glade for, at vi kan sælge parkeringshuset til et godt projekt, som indeholder både parkering og flere forskellige boliger. Vi har nu et godt og spændende projekt med parkering og med ungdomsboliger helt centralt i vores by, som jo også er en vigtig uddannelsesby i Nordsjælland,” siger borgmester Kirsten Jensen (S) i pressemeddelelsen.

Formanden for Udvalget for Arkitektur, Byplan og Trafik, Dan Riise (V), er også godt tilfreds med salget.

”Parkeringshuset trænger til at blive renoveret, og området trænger til et løft. Det er vigtigt for udvalget, at fastholde de parkeringspladser, der er i bymidten. Derfor er det positivt, at der fortsat både vil være parkeringspladser tilgængeligt centralt, men samtidig udfyldes det hul, der er i bybilledet med boliger. Parkeringshuset ligger meget centralt og attraktivt, og det er et rigtig godt forslag, der nu ligger fra Boligselskabet Domea Hillerød og Frederiksborg Gruppen," siger han.

Det er bygge- og boligadministrationen Domea.dk, der på vegne af Boligselskabet Domea Hillerød har vundet udbuddet og skal bygge de nye boliger.

Byggeriet får navnet ’Ved Torvet’.

”Vi er meget glade for at kunne bidrage til at udvikle et område midt i byen og skabe familieboliger til parret, familien, singlen og seniorerne og derudover løse et behov for ungdomsboliger. I byggeriet vil vi blandt andet lægge vægt på at skabe rammerne for et godt naboskab, hvor man kommer hinanden ved med fællesområder inde og ude," siger projektudviklingschef i Domea.dk Karsten Pedersen.

Han fortæller samtidig, at det bliver tale om boliger til en husleje, "der er til at betale", og at fokus også er rettet mod at bygge bæredygtigt, og det tænkes ind i både materialevalg og udeområderne.

Frederiksborg Gruppen vil som kommende ejer af parkeringshuset sørge for at parkeringshuset bliver gennemgribende renovereret til et moderne parkeringshus.

Købsaftalen er netop blevet underskrevet, og nu går arbejdet med at udarbejde en lokalplan for området i gang, oplyser Hillerød Kommune i pressemeddelelsen.

mw

Byggeriet ’Ved Torvet’

- 64 almene boliger: 41 familieboliger og 23 ungdomsboliger (forventet)

- Boligerne bygges i størrelsen ca. 45-110 m2 (forventet)

- Der skabes fællesarealer både ude og inde

- P-huset bevares, men renoveres og overdækkes

Publiceret 03 July 2019 14:48