Genbrugspladsen ved Hillerød overgår til lånefinansiering frem for takstfinansiering. Det er med til at give overskud til, at affaldsgebyrerne holdes i ro i resten af 2019. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Genbrugspladsen ved Hillerød overgår til lånefinansiering frem for takstfinansiering. Det er med til at give overskud til, at affaldsgebyrerne holdes i ro i resten af 2019. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Affaldsgebyr stiger med 13 procent til næste år

Hillerød Forsyning fortsætter med samme priser som i 2018. Men der er prisstigninger på vej i 2020 og 2021

Af
Jens Berg Thomsen

affald Affaldstaksterne i Hillerød Kommune forbliver de samme i resten af 2019, selvom der ifølge Hillerød Forsyning mangler 6,3 millioner kroner for at få enderne til at mødes.

Til gengæld stiger affaldsgebyrerne til næste år med 13 procent, skriver Hillerød Forsyning i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen i Hillerød Affaldshåndtering A/S har besluttet, at pengene findes dels ved at bruge af det nuværende overskud, som også kaldes overdækning. Overskuddet er på 4,8 millioner kroner. Resten af pengene findes ifølge affaldsdirektør i Hillerød Forsyning Peter Maltha Larsen ved, at genbrugsstationen på Solrødgård overgår til lånefinansiering frem for takstfinansiering.

Ikke reguleret

Affaldstaksterne har indtil videre i 2019 været de samme som i 2018. Det skyldes, at der ved årsskiftet var usikkerhed om hvilke affaldsordninger, der var ønsket i Hillerød Kommune. Blandt andet besluttede politikerne, at forsyningsselskabet skulle fortsætte den omdiskuterede haveaffaldsordning, selvom den i første omgang var blevet nedlagt.

Det tabte beløb på 6,3 millioner kroner skyldes ifølge en pressemeddelelse fra Hillerød Forsyning, at taksterne i 2019 har været de samme som i 2018. For at dække ind for beløbet har overvejelserne gået på enten at opkræve de 6,3 millioner kroner hos forbrugerne i 2019 eller vente til 2020, men affaldsselskabet har altså besluttet at bruge nogle penge, som forbrugerne allerede har betalt.

Stiger igen i 2020

I 2020 må forbrugerne i Hillerød ifølge pressemeddelelsen forvente en prisstigning i affaldsgebyrerne.

"Her skal den normale prisudvikling for både 2019 og 2020 indregnes. Samtidigt skal der indregnes frivillig papordning og en plast/metalordning, som udgør 63 kroner og 163 kroner. Stigningen i 2020 forventes derfor at blive på ca. 13 procent svarende til ca. 475 kroner, og i 2021 forventes en takststigning på ca. 155 kroner svarende til 3,8 procent," skriver Hillerød Forsyning i en pressemeddelelse.

Publiceret 30 June 2019 11:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr