NCC har vundet opgaven som hovedentreprenør for byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland. Illustration: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter

NCC har vundet opgaven som hovedentreprenør for byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland. Illustration: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter

De skal bygge nyt hospital i Hillerød: Entreprenør har fået opgave på 2,4 milliarder kroner

NCC har vundet udbuddet om den 2,4 milliarder kroner store opgave med at bygge regionens nye hospital i Hillerød

Så er det afsløret hvilken entreprenør, som har fået den 2,4 milliarder kroner store opgave med at bygge Nyt Hospital Nordsjælland på Overdrevsvejen i Hillerød: Vinderen af udbuddet er den nordiske entreprenørvirksomhed NCC.

NCC fik beskeden onsdag 26. juni, om at de har fået tildelt opgaven som hovedentreprenør på Region Hovedstadens kommende hospital, oplyser Nyt Hospital Nordsjælland i en pressemeddelelse torsdag.

Udover NCC bød italienske Rizzani de Eccher med østrigske Vamed, der er specialiseret i byggerier, som underentreprenør - men de får altså ikke opgaven.

"NCC har samlet set givet det bedste tilbud, og derfor har NCC fået opgaven. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke begge entreprenører for den ihærdige og professionelle indsats, de har leveret undervejs i forløbet. Begge virksomheder har stor erfaring med større offentlige og private byggerier, og de har udvist stor begejstring for vores megaprojekt og forståelse for den måde, vi vil gennemføre det på," udtaler Henrik Schødts, der er projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, i en pressemeddelelse.

Udføres bedst muligt

Med tildelingen af opgaven som hovedentreprenør til NCC starter den tidlige samarbejdsfase.

"Den næste tid skal NCC sammen med Nyt Hospital Nordsjælland og projektets rådgivere indarbejde optimeringsforslag for at sikre, at byggeriet kan udføres bedst muligt inden for projektets økonomi. Det er en betingelse for kontrakten," skriver hospitalet i pressemeddelelsen.

"Vi glæder os over, at vi har fundet en hovedentreprenør for byggeriet af det nye hospital i Nordsjælland. Nu håber vi, at den kommende samarbejdsfase lever op til vores forventninger, så vi snart kan se byggeriet folde sig ud i Favrholm," udtaler Per Tærsbøl, som er formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Nordsjælland, i meddelelsen.

I NCC’s tilbud er udførelsesplanen sat til 48 måneder. Ifølge hospitalets hjemmeside skal det færdige hospital afleveres i 2022, hvorefter der venter en test- og flytteproces.

Mdt

Det nye hospital i Nordsjælland

  • Udbudssummen for entreprenøropgaven udgør ca. 2,4 mia. kr. ud af et budget på 4,5 mia. kr.
  • +310.000 borgere i optageområdet
  • +500.000 ambulante behandlinger om året
  • 70.000 akutte indlæggelser om året
  • 570 ensengsstuer
  • 118.000 m2
  • Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden
  • Totalrådgiver: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Publiceret 27 June 2019 11:18