Bålet på Slotssøen blev tændt en time tidligere end normalt, og det var tilsyneladende noget, der faldt i god jord. Der var i hvert fald proppet med mennesker på Posen. Foto: Martin Warming

Bålet på Slotssøen blev tændt en time tidligere end normalt, og det var tilsyneladende noget, der faldt i god jord. Der var i hvert fald proppet med mennesker på Posen. Foto: Martin Warming

Se billederne: Sankthans-festen på Posen trak fulde huse

Rekordmange deltog i søndagens sankthans-fest på Posen

Af
Martin Warming

Det var tilsyneladende en rigtig god ide at flytte båltændingen frem til klokken 20.

For sjældent - og måske aldrig nogensinde før - har der været så mange til sankthans på Posen som søndag aften.

Og Erik Helmer Pedersen, der er formand i C4 Videncenter og HillerødByforum, er selvfølgelig begejstret for det store fremmøde.

"Jeg kan simpelthen ikke huske, at der har været så mange mennesker til sankthans på Posen før. På en god sankthans plejer der at komme omkring 5.000 mennesker, men jeg tør godt sige, at der i hvert fald var op mod 7.000 i år," lyder det fra Erik Helmer.

Se flere billeder fra sankthans på Posen i galleriet nederst i galleriet...

"Jeg synes, at alt gik op i en højere enhed. Vejret var på vores side, og så faldt sankthans i år på en søndag. Men jeg tror også, at succesen i år, skyldes, at vi startede tidligere. Pladsen åbnede allerede klokken 16 med ponyridning og andre børneaktiviteter, og det strømmede simpelthen til med børnefamilier, så det var også i høj grad en sankthans i børnenes tegn. Og så tror jeg også, at det var en rigtig god ide, at vi tændte bålet allerede klokken 20," siger Erik Helmer Pedersen.

To bål?

Det er dog ikke alle, der er enige med Erik Helmer Pedersen. På Hillerød Postens Facebook-side er der en del kritik af, at bålet blev sendt så tidligt. Der er også en, der foreslår, at man laver to bål til næste år - altså et tidligt og et sent bål.

"Det forslag har jeg ikke hørt før. Men vi lytter hver gang, der kommer gode forslag. Jeg kan ikke love noget, men det er da noget, vi vil kigge på. Vi er nødt til at udvikle os, så det ikke bare er det samme, vi laver hvert år," lyder det fra Erik Helmer Pedersen, der samtidig retter en stor tak til de foreninger, der hjalp til.

"De skal have stor ros. De klarede det virkelig godt, og specielt oprydningen gik rigtig godt. Da jeg forlod pladsen klokken 23.30, var der fuldstændig ryddet," siger han.

Opgør med perfekthedskulturen

Det var Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S), der holdt årets båltale. Her refererede hun blandt andet fra eventyret om Klods Hans og opfordrede os til at lade nogle af vores bekymringer flyve væk med sankthans-heksen.

"Vi lever i en tid, hvor det perfekte har alt for megen plads. Vi skal se sådan og sådan ud. Vi skal have de og de høje karakterer. Vi filtrerer virkeligheden sammen med billederne, når vi lægger dem på de sociale medier, hvor vejret altid er godt, maden er flot, og vores familie er smuk, kærlig, trofast – og på ferie et helt usandsynligt fantastisk sted. Som samfund har vi jo aldrig været klogere. Alligevel knokler vi os selv til en stressdiagnose. Vi føler, vi bliver målt og vejet, og det gør vi også langt hen ad vejen," sagde Kirsten Jensen i sin sankthans-tale.

Publiceret 24 June 2019 00:00