FOSS indviede den nye tilbygning på 10.000 kvadratmeter i fredags. Foto: Kirstine Mengel

FOSS indviede den nye tilbygning på 10.000 kvadratmeter i fredags. Foto: Kirstine Mengel

Ny FOSS-bygning indviet - plads til 350 nye medarbejdere

FOSS er blevet 10.000 kvadratmeter større

indvielse FOSS indviede fredag eftermiddag en 10.000 kvadratmeter ny bygning, der er blevet bygget i forlængelse af koncernens eksisterende innovationscenter på Foss Allé.

Den nye bygning giver plads til flere ingeniører, der skal arbejde med innovation og udvikling af nye analyseløsninger til fødevareindustrien, skriver FOSS i en pressemeddelelse.

I 2013 stod FOSS' første nye bygning på Foss Allé færdig med sine næsten 14.000 kvadratmeter, men allerede kort efter var virksomheden ved at vokse ud af de nye rammer. I september 2017 tog FOSS derfor første spadestik til den tilbygning på over 10.000 kvadratmeter, der altså står klar nu.

”FOSS’ forretning er vokset rigtig godt, siden vi flyttede ind på Foss Allé, og derfor indvier vi nu en ny tilbygning. Med de tiltrængte ekstra kvadratmeter får vi næsten dobbelt så meget plads til innovation. Vi har været nødt til at holde lidt igen med ansættelser, men nu er vi igen klar med plads til videre vækst,” siger Kim Vejlby Hansen, der er administrerende direktør for FOSS.

Der er plads til 400 medarbejdere i den nye bygning. Foto: Kirstine Mengel

Der er plads til 400 medarbejdere i den nye bygning. Foto: Kirstine Mengel

Nye medarbejdere

Med den nye tilbygning næsten fordobles antallet af skriveborde og laboratorieplads i FOSS Innovationscenter i Hillerød, der går fra at kunne rumme 400 til nu over 800 personer. Der er i øjeblikket 550 ansatte på matriklen.

”De sidste to år er vores udviklingsafdeling i Danmark vokset med cirka 25 procent. Det er en positiv udvikling, vi har planer om at fortsætte, og nu har vi de absolut bedste fysiske rammer til at gøre det muligt,” siger udviklingsdirektør Tommy Bysted, der selv startede hos FOSS for fire måneder siden.

”Innovation er drivkraften i FOSS. Vi er nysgerrige, og vi leder hele tiden efter de bedste løsninger på nogle af de helt store udfordringer, verdens fødevareproduktion står over for. Her vil vores nye kreative workshop lab og user experience lab give os de bedste betingelser for at udvikle teknologier og fremragende brugeroplevelser,” siger Tommy Bysted pressemeddelelsen og fortsætter.

”Vi leder også efter flere af de rette folk, der vil være med til at finde fremtidens gode og bæredygtige løsninger".

FOSS leder lige nu efter 25 nye medarbejdere til udviklingsafdelingen og forventer at slå flere stillinger op inden for den nærmeste fremtid.

Nyt vejnavn

I forbindelse med fredagens indvielse skiftede vejen, der fører hen til FOSS Innovationscenter, i vørigt navn fra Foss Allé til Nils Foss Allé.

Virksomhedens grundlægger, Nils Foss, gik bort i 2018, hvorfor vejnavnet nu ændres til ære for Niel Foss, der grundlagde FOSS i 1956.

mw

Publiceret 14 June 2019 17:00