Place2Live har åbnet en butik, der hvor det hele startede. Nemlig i Skævinge. Fra venstre er det Henrik Høegh, Rolf Høegh og Jakob Nissen.

Place2Live har åbnet en butik, der hvor det hele startede. Nemlig i Skævinge. Fra venstre er det Henrik Høegh, Rolf Høegh og Jakob Nissen.

Tilbage til rødderne: Place2Live er åbnet i Skævinge

Den lokale ejendomsmægler-kæde place2live har åbnet en butik, der hvor det hele startede i et børneværelse i 1974

Af
Martin Warming

åbning Det er ikke altid hverken sjovere eller nødvendigvis en bedre forretning at være en stor virksomhed med mange medarbejdere og flere filialer.

Det var i hvert fald nogenlunde den konklusion, som Henrik Høegh, der er indehaver og administrerende direktør i place2live, kom frem til, da han sidste år satte sig ned og tænkte over, hvilken kurs den lokale ejendomsmægler-kæde skulle tage.

"Jeg satte mig ned i december og tænkte over, hvad der var sjovt, hvad der var knap så sjovt, og hvad der var lønsomt. Og så tog jeg ret hurtigt en beslutning, om at jeg ville lave lidt om på vores koncept. Vi stod i en situation, hvor vi enten skulle blive betydelig større eller en del mindre, og så tænkte jeg, at det der med at skulle vokse og blive to til tre gange større ville betyde en meget mindre personlig virksomhed - og det lød måske ikke så sjovt i mine øre," fortæller Henrik Høegh.

Place2live havde vokset sig til en stor virksomhed med mange filialer og en afdeling for erhverv. Men Henrik Høegh savnede kundekontakten. Han ville tilbage til rødderne.

"Jeg ville tilbage i manegen, og så forelagde jeg mine tanker for bestyrelsen, og så gik vi ellers i gang med at lave den store plan. Det betyder, at vi nu satser på de tre kommuner, som vi oprindelig havde butikker i, nemlig Gribskov, Halsnæs og Hillerød. Det betyder dog ikke, at vi ikke har nogle ambitioner, men vi vil have fokus på de tre kommuner, som vi til gengæld vil vokse os endnu mere stærke i de næste år" fortæller Henrik Høegh.

Derfor har place2live nu solgt afdelingerne i København, Hørsholm og Helsingør fra, ligesom erhvervsafdelingen er blevet solgt fra.

Åbnet i Skævinge

Place2live har til gengæld en målsætning om at skabe en vækst på minimum 40 procent de næste to år i de tre kommuner, der nu satses på, og i Hillerød Kommune er ét af midlerne altså igen at åbne en butik i Skævinge.

"Der er nogle, der mener, at det ikke betyder så meget for en ejendomsmægler, om man har en butik i et område eller ej. Men det gør det. Sådan er det bare. Selv om vi alle sammen er blevet meget digitale, så vil vi alligevel godt tale med et rigtigt menneske, når vi skal sælge vores bolig, og derfor blev vi også ret hurtigt enige om, at vi igen skulle åbne en butik i Skævinge," siger Henrik Høegh.

Place2live har tidligere haft en udstilling med aktuelle boliger i butikken på Hovedgaden 18b, men nu åbner den lokale ejendomsmægler altså en 'rigtig' butik.

"Og det er virkelig at komme tilbage til rødderne. Det var jo i Skævinge, det hele startede, da min far (Rolf Høegh, red.) i 1974 åbnede Høegh Ejendomscenter i et børneværelse i vores hjem på Østervej," fortæller Henrik Høegh.

Rolf Høegh er stadig medejer af Place2Live, men han havde faktisk trukket sig lidt tilbage og kastet sig over nogle andre projekter. Men det bliver der nu lavet om på.

"Når vi nu åbner i Skævinge, hvor det hele startede, så skal min far da også være med, og da jeg spurgte ham, om han ikke kunne tænke sig at tage en vagt en gang imellem i vores butik i Skævinge, var han med på ideen med det samme. Så ham kan man møde i butikken hver fredag," fortæller Henrik Høegh.

Til at starte med holder den nye place2live-butik i Skævinge åbnet hver torsdag og fredag mellem klokken 13 og 17, men det er selvfølgelig muligt at lave aftaler på andre tidspunkter.

Publiceret 11 June 2019 05:00