Fra venstre er det Hanne Kirkegaard, formand for idrætsudvalget i Hillerød (V), Per Frost Henriksen, formandfor DGI Nordsjælland, landsformand for DGI Charlotte Bach Thomassen, borgmester Kirsten Jensen (S) og formand for DIF Niels Nygaard. Foto: Jens Berg Thomsen

Fra venstre er det Hanne Kirkegaard, formand for idrætsudvalget i Hillerød (V), Per Frost Henriksen, formandfor DGI Nordsjælland, landsformand for DGI Charlotte Bach Thomassen, borgmester Kirsten Jensen (S) og formand for DIF Niels Nygaard.

Hillerød vil skrue 3400 gange op på motionsfronten

4000 flere skal være aktive, og 3400 flere skal være medlemmer, siger ny vision, som Hillerød Kommune har indgået med idrætsforbund

Af
Jens Berg Thomsen (tekst og foto)

En ny aftale mellem idrætsforbundene DIF (Danmarks Idrætsforbund) og DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) skal frem mod år 2025 være med til at sikre, at 3400 flere i Hillerød Kommune bliver idrætsaktive i en forening.

Målene står i en ny vision, som byrådet har godkendt, og som borgmester Kirsten Jensen (S) forleden underskrev sammen med landsformand for DGI Charlotte Bach Thomassen og formand for DIF Niels Nygaard.

"Vi skal være med til at støtte, at endnu flere borgere kommer ud og bevæger sig og deltager fysisk," sagde Kirsten Jensen.

"Det er vigtigt at bevæge sig, men der er en helt masse forhindringer i hverdagen, der gør, at "det bliver næste søndag" - og det går jo ikkem, når vi skal bevæge os hver dag."

Motionere på rådhuset

Borgmesteren kunne også fortælle, at medarbejdere på rådhuset fremover måske skal motionere en time samlet hver uge i arbejdstiden.

"Det bliver medarbejderne ikke mindre effektive af - måske snarere tværtimod," lød det fra borgmesteren.

Mindre stress

I aftalen står der, at målet er 4000 flere mennesker, der dyrker motion, og 3400 flere, der skal være medlem af en idrætsforening.

"Motion betyder mindre stress, bedre humør og mere overskud. Og i en forening får man mere fællesskab og nye idder til, hvad man kan gøre," lød det fra borgmesteren.

"Jeg vil gerne sige tusind tak for, at Hillerød Kommune nu er med på den her store vision.

Den allervigtigste samarbejdspartner for os er kommunerne, for de er tættest på borgerne, så det her er noget, vi er rigtig glade for," lød det fra DIF-formand Niels Nygaard i Hillerød.

Her i Hillerød har I gode faciliteter, og der muligheder for at dyrke idræt uanset, hvilken alder, man har. Det gælder både indendørs, men også udendørs har I rigtig gode uderum, og undersøgelser viser, at netop gode uderum er vigtigt for folk, der gerne vil dyrke idræt.

Charlotte Bach Thomassen, landsformand for DGI

Gode faciliteter

DGI-formand Charlotte Bach Thomassen havde ros til Hillerød Kommune og mulighederne for at dyrke idræt.

"Her i Hillerød har I gode faciliteter, og der muligheder for at dyrke idræt uanset, hvilken alder, man har. Det gælder både indendørs, men også udendørs har I rigtig gode uderum, og undersøgelser viser, at netop gode uderum er vigtigt for folk, der gerne vil dyrke idræt," sagde hun.

"Hillerød er en by i en fantastisk udvikling, fordi der kommer flere borgere. Seniorerne er godt med, og de 0-12-årige skal vi have fat i meget tidligere. Der er skolen en vigtig platform, fordi man ved at grundlægge vaner her giver en god platform for et fremtidigt aktivt liv," sagde hun og fortalte også, at det er vigtigt at få fat i børnefamilierne.

I en hængekøje

"Når man bliver familiefar eller familiemor, så hænger man i en hængekøje statistisk set. For her viser tallene, at man er mindre tilbøjelig til at være aktivt i de år, hvor man har små børn. Og faktisk så haler seniorerne ind på folk i forældrealderen. De år, hvor vi etablerer familie, så ligger aktivitetsniveauet rigtig lavt. Man siger, at man holder pause, og det ender med at blive en lang pause. Vi vil gerne have de forældre, der står på sidelinjen og ser deres børn til også at blive aktive," sagde hun.

Til præsentationen var der også opvisning af HGI Gymnastik og Trampolin og bevægelse for alle ved aftenskolen Salto og Lærginscenter for Fysisk Træning.

Publiceret 07 June 2019 09:00